På operatur

070412forside.jpg
I dag er det ett år til operaen åpner, og jeg fikk dra på tur og se på den sammen med en liten haug andre journalister.

070412oppe.jpg

Her kjenner du antakelig igjen det rosa, svære havnelageret i bakgrunnen til venstre. Det er hit Dagbladet flytter, i pinsen til neste år.

Og så ser du kulturbåten Innvik foran.

Det skrå, hvite taket kommer til å fortsette helt ned til havet,
eller under havet til og med.

Den delen av bygget som kommer til å bli overbølget av hav skal ha en annen type stein, som tåler hav bedre enn marmoren fra Italia.

Og her er jeg sikker på at det kommer til å bli bading.
Såklart det blir bading her!

Jeg er vaktsjef i radio, og det betyr at jeg stort sett sitter her på plassen min i Østlandssendingen på Torshov og snakker i telefonen og skriver på skjermen. Derfor var det ekstra oppkvikkende for meg å komme meg ut på tur i dag.

070412hjelm.jpg

Alle som skal på byggeplass må ha på en litt teit og varm hjelm og gul refleksvest og vernesko.

Statsbygg hadde en hel vegg med vernesko i ulike størrelser som vi kunne velge mellom. Men for Trond Giske hadde de satt frem 3 ulike sko, klart liksom. Str. 42, 44 og 46. Giske valgte størrelse 42 la jeg merke til.

070412sko.jpg

Sånn ser mine vernesko ut.

Her står jeg ute på taket og ser på carraramarmoren. Eller egentlig ser jeg på glippen mellom steinene der det skal komme fugemasse. De har testet fugemassen for rødvin og stiletthæler og den tåler begge deler.

De har tenkt på fugleskitt. Men det virket ikke som de hadde tenkt på tyggegummi. Og den burde de nok. For tyggis setter seg sikkert godt fast på de ruglete steinblokkene.

070412bar.jpg
Det var mye som var fint på taket. Men mot slutten gikk jeg tom for batteri til kameraet, så derfor får jeg ikke vist dere hvor fint det kommer til å bli og sitte med termos og matpakke søndag morgen og se utover havet.

Det bygget som reiser seg i bakgrunnen er det du ser rett øst for Bispelokket. Vi hadde bilde av heissjakten da den reiste seg i oktober.

070412barcode2.jpg

Dette bygget er første del av Barcode-prosjektet, som alle vel har hørt om nå. Strek-kode-husene kaller vi dem. Det er det barcode betyr:
strek-kode, sånn som avleser prisen på varene i butikken. Husrekken har fått navnet sitt fordi de likner sånne strek-koder.

Først nå skjønte jeg hvor Barcode-byggene er planlagt å være. Dette bygget er altså vestre del av husrekka. Og så er det tenkt å strekke seg bortover til høyre i bildet, helt i enden av de turkise bussene, hvis dere ser dem.

070412mann.jpg

Inne var det pressekonferanse, og operasjefen, Snøhetta-arkitekten og kulturministeren fortalte.

070412underinne.jpg

Det var litt koselig nesten.

070412byggelass.jpg

Det var tydelig at det fortsatt er en byggeplass inne i selve salen. Og den så liten ut. Men sånn er det jo med alle hus før alt er på plass.

070412sal.jpg

Sånn ser det ut, her er etasjene der stolradene skal være. Jeg kommer ikke på det i farta, hva de heter de der.

Elin Martinsen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til På operatur

  1. Karl Erik sier:

    Slik kommmer det til å se ut med matpakke og termos fra taket:

    http://www.flickr.com/photos/karlerikbrondbo/460341111/

  2. Elin Martinsen sier:

    Så hyggelig. På kveldstur dette vel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *