Nitimen nominert til Årets radionavn!

Hurra! Nitimen er nominert til årets radionavn! Dette synes vi er stor stas og det er selvfølgelig veldig gøy om du vil stemme på oss.

Du stemmer ved å sende en sms til 2333, hvor du skriver følgende:

radio 1

Hvis du gjør det blir vi hoppende glade. Kanskje hopper vi høyere enn vi allerede gjør. Jippi!

Publisert i Behind the scenes, Fra sendingene | 1 kommentar

På' an igjen

Nå starter Nitimen snart opp igjen, og redaksjonen har de siste uke jobbet på spreng for å legge planer for høsten. Vi har vært på boklanseringer, hos Rikskonsertene, på Stand up festival og på kino for å finne de beste gjestene og sakene for høstens sendinger. Det blir topp!

Selv var jeg på flere visninger under Oslo Fashion Week og var heldig å få eget sete. Som alltid er det litt stas at all info er korrekt… Haha!

OFW

Publisert i Behind the scenes | 1 kommentar

Seminar på Holmsbu

holmsbu-015.jpg

En liten avslappende stund mellom jobbing. Karin, Hanne, Erik og Tone legger planene for høstens sendinger i vakre omgivelser.

Publisert i Behind the scenes | Skriv en kommentar

Sjømannskor og hurra for sommeren

nitimen-006.jpg

Her er verdens søteste, kjekkeste og flinkeste sjømannskor! På trappa foran Radioresepsjonen ved NRK Marienlyst.

nitimen-008.jpg

Rett før sending nå. Dirigent Jarle Flemvåg gir koret instrukser.

nitimen-005.jpg

Godt humør og litt alvor.

nitimen-009.jpg

Karin Wetlesen synes det er stas med Sjømannskor. Sven Nordin venter i bakgrunnen sammen med tekniker Hilde Tosterud.

nitimen-011.jpg

Jeg (Hanne) har bursdag 20 juni, så hele koret sang bursdagssangen for meg! Er ikke jeg heldig??

nitimen-012.jpg

Etter første innslag med sang ble det tid for litt småprat med Sven.

nitimen-013.jpg

Her er Sven Nordin og Rune Alstedt i fluktstolene som vi har lånt fra rekvistitten for anledningen.

Publisert i Behind the scenes | 3 kommentarer

Lene Nystrøm og meg

juni-030.jpg

Da jeg var på nyåpningen av Klubben i Tønsberg traff jeg også Lene Nystrøm fra Aqua. Jeg intervjuet henne om ny karriere, barn og Danmark. For de av dere som lurer: Lene er usedvanlig vakker. Virkelig! Og da jeg snakket med henne hadde hun på seg en kjole med meeeeeeget dyp utrigning. Jeg følte meg jo som en gammal kjærring ved siden av henne, til tross for at jeg ikke var helt ute å kjøre klesmessig (følte jeg i hvert fall…).

Det kunne lett vært Petter Stordalen som har tatt bildet over, men det er det ikke, for han satt og hørte på hele intervjuet da jeg gjorde opptaket.

Publisert i Behind the scenes | 1 kommentar

Dagens outfit: mote-filosofen

Dette er vår filosof Einar Øverenget. I dag stilte han i «ripped jeans» – vårens heteste trend. Ingen skal si at Nitimen er gammeldags.

filosofen-002.jpg

filosofen-003.jpg

Hans-Petter lurte på om Einar har betalt flere tusen kroner for buksene, men Einar kunne avsløre at han har laget dem helt selv – ved å være handyman hjemme.

Publisert i Behind the scenes | Merket med , | 1 kommentar

Jeg var der! Hvor var du?

Det kommer til å bli en saying: – hvor var du da Alexander Rybak vant Eurovision Song Contest 2009?

Vel, jeg var der. I Moskva!

I en hel uke i forkant var jeg med. Og, jeg satt i salen under finalen, løp som en gal i høye hæler og sort kjole ned til pressesenteret for å rapportere direkte til NRK P1 rett etter at Alexander hadde fremført Fairytale, fikk med meg det fantastiske pausenummeret og omtrent halvparten av stemmeopptellingen i salen igjen, før jeg skjønte at dette gikk veien. Da løp jeg ned i pressesenteret for å være tilgjengelig for P1. Det er noe av det villeste jeg har vært med på for NRK. Det overgår faktisk fjorårets finale, da jeg kommenterte i Serbia. 

moskva-203.jpg

(Tre stk kommentatorer fra NRK: Per, Synnøve og meg i boksen) 

For de av dere som lurer på hva som skjedde i døgnet etter at Alexander vant, her er en liten stikkordeliste:

* pressekonferanse i hallen, og plutselig hadde Alexander fått fire bodyguards som hadde tråd i øret og sort dress. 

moskva-205.jpg

(på pressekonferansen etter at Norge hadde vunnet) 

* champagne i garderoben, hvor Alexander ble intervjuet av Russisk tv. Foreldrene hans var allerede gjester i et talkshow på russisk fjernsyn.

* busstur tilbake til hotellet, hvor stemningen var ubeskrivelig glad!

* fest i lobbyen på hotellet (det var blitt så sent at det ikke var noe vits i å dra på den offisiselle festen etterpå) med champagne, dans og felespill av Frikar.

moskva-207.jpg

(Glade jenter: korist Jorunn, tolken vår Katja, korist Karianne og meg på hotellet etter seieren!)

* sov i 2,5 timer (riktignok godt bevoktet, ettersom jeg hadde rom ved siden av Alexander, stod det nemlig en livvakt i dress utenfor rommet mitt) før jeg var inne første gang på telefon fra sengen i Gratulerer med dagen sendingen til P1.

* pakket tingene mine og sjekket ut, før jeg koblet opp utstyret for siste gang i det utrolig kjipte businesssenteret (hvor jeg måtte skrive inn fem 14 siftede nummer HVER gang jeg skulle logge meg på internett!). Per og jeg rapporterte dagen derpå.

* 17 mai frokost på hotellet, før vi dro til ambassaden for skikkelig 17 mai feiring: korps, bunader, flagg, russ, pølse i brød. Fantastisk å feire nasjonaldagen i utlandet!

moskva-239.jpg

(Bunadsgjengen: Anna – kjæresten til Torkjell – Hallgrim, Torkjell og Sigbjørn i Frikar på 17 mai feiring)

moskva-240.jpg

(Dette er ikke ekte russ, de var nemlig «leid» inn for anledningen. Stemningsskapende til de grader! Hege Bakken Riise har jobbet med nettsidene til MGP i to uker i Moskva)

* flytur hjem og absolutt det fullstendige kaos da vi ankom Gardermoen! For oss som skulle med delegasjonsbussen ble det faktisk litt mye. Vi klarte ikke å komme oss fram til bussen på grunn av alle menneskene. Og da vi til slutt klarte det, var det helt uvirkelig å sitte inne og se på alle de glade menneskene som vinket, sang og hadde kledd seg ut for Alexander utenfor.

Det er helt tydelig at dette er en samlende begivenhet for en hel nasjon.

Og jeg, og Nitimen var med. Håper du følte at du var der du også.

Publisert i Behind the scenes | Merket med , , , , | Skriv en kommentar

Nye bekjentskaper

moskva-163.jpg

ESC er virkelig stedet for å treffe nye mennesker. Riktignok holder hver delagasjon seg for seg med egne busser og garderober og slikt, men som oftest kommer man i snakk med deltakere fra andre land. Spesielt hvis de bor på samme hotell. Norge deler hotell blant annet med Malta, Makedonia, Danmark, Hviterussland og Irland.

Her ser dere kommentator-Synnøve diskutere pc-batterier med gitaristen Rocky fra Makedonia. De gikk ikke videre til finalen, men er her fremdeles for å suge til seg stemningen og ha det gøy, som Rocky sa.

Publisert i Behind the scenes | Merket med , | Skriv en kommentar

På første rad i balletten

Dagen i går var litt som dette: hektisk – rolig – fantastisk – morsom – utrolig lang. Jeg startet med å intervjue Synnøve Svabø og Hans Wilhelm Steinfeld utenfor hotellet, og redigerte det kjapt til sendingen. Deretter var vi en liten gjeng som dro med metroen opp til et marked litt utenfor byen (selvfølgelig tok kamerabatteriet kvelden, så fikk ikke tatt bilder).

Deretter fikk vi spist litt lunsj før det bar avsted til Bolsjoj teateret (eller det vil si bygget ved siden av, siden det virkelige teateret er under oppussing). Jeg hadde fått billetter av Per Sundnes sin samboer Tore til balletten Giselle. Han er jo en ekspert på slik type adspredelse! Og for en opplevelse: det viste seg at vi hadde billetter på første rad, det var jo helt utrolig. Tror jeg aldri har sittet på første rad noen gang. Og spesielt gøy fordi en av verdens største ballerinaer stod på scenen: Svetlana Zakharova. Folk applauderte hver gang hun gjorde noe fantastisk. Det er visstnok ikke vanlig på mer vestlige ballettsccener.

moskva-125.jpg

Her ser dere oss før avreise til hotellet.

moskva-131.jpg

Vi hadde de beste plassen kan man si… Første rad!

moskva-136.jpg

I pausen gjøre vi som russerne på bordet ved siden av: vi drakk russisk champagne og spiste kaviar!

moskva-142.jpg

Det er jo utrolig at dette ikke er den virkelige, for det var flott i det midlertidige teateret også synes vi.

moskva-145.jpg

Jeg fikk heldigvis knipset noen bilder på slutten, for under selve forestillingen var det ikke lov å ta bilder.

Og natten ble avsluttet med å se første semifinale på rommet på hotellet. Det var ikke nok billetter til hele delagsjonen, så Per, Tore og jeg så sendingen på nett-tv til NRK (for å høre Synnøve kommentere. Hun var KJEMPEFLINK!!) og på russisk tv, for å se hvordan tv-bildene var. Deretter redigerte jeg saken fra balletten slik at den kunne sendes i dag (onsdag).

Publisert i Behind the scenes | Skriv en kommentar

Mandag i Moskva

img_44531.jpg

Dette har vært en relativt rolig dag for meg. Jeg var  direkte inne i sendingen i dag tidlig – altså mandag – det var litt stress riktignok. Jeg var våken fra klokken 06 fordi jeg ikke var sikker på sendelinjene, men det ordent seg. Jeg er litt syk i hodet på slike ting = vil at alt skal gå i orden. At produsenten skal vite at jeg ALLTID kommer på lufta! Og det klarte jeg. Jeg snakket imidlertid veldig fort. Det må jeg huske til imorgen!

Men vet dere hva? Jeg har rom ved siden av Bjørn Dælie her på hotellet! Han er her helt tilfeldig, på business. Jeg intervjuet ham utenfor hotellet i ettermiddag og spurte om han hadde noen råd til Aleksander. (hvilke råd han ga kan du høre i Nitimen) Veldig koselig fyr! Det er også Hans Wilhelm Steinfeldt, som lager program sammen med Synnøve Svabø.

 På bildet over ser dere meg (opprømt som alltid), Steinfeldt og Bjørn Dælie.

img_44621.jpg

Og her synger Hans Wilhelm og Aleksander nattasang (på nachspiel) hos korist Jorun etter lang kveld med fest på Toppers Party, altså Nederelands fest. Hurra!

Publisert i Behind the scenes | Merket med , , | Skriv en kommentar