Spent stemning i Spektrum

Nå begynner den virkelige spenningen! Spektrum er fylt til randen av nervøse og sprekkferdige artister. Det verste er at det virker som om de i produksjonen også er preget av alvoret. Aldri før har finalen vært så åpen og vi har heller aldri hatt et så høyt nivå.

Hvem som vinner er sannelig ikke godt å si. Det er mange ting som kan spille inn: dagsform, radiospilling, hitlisteplasseringer og ikke minst fans i salen. Jeg er uansett rolig, for jeg vet at det er dere der hjemme som til syvende og sist bestemmer hvem som vinner. Men jeg har lyst til å vedde på at seieren ikke blir så overlegen som i fjor. I tillegg til internasjonale vinnere, er jeg stolt over at vi har flere tidligere vinnere tilstede under sendingen, og sikkert også en bukett med tidligere deltakere.

Vi må også skåle for at det er første gang på lenge at den norske finalen blir sendt på radio. Kommentator er ingen ringere enn Hanne Hoftun, så dette blir bra!!

Innimellom alle prøvene planlegger jeg en liten get together med artistene og programlederne. Jeg har fått ordnet en overraskelse, og alle skal få noe de garantert aldri hadde fått om de ikke hadde vært med i MGP.

Jeg kommer tilbake med mer sladder litt seinere 🙂

Hilsen Per

Prøvene er i gang i Oslo Spektrum

Prøver i Spektrum

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Smil og lutter glede i Sarpsborg!

Topp stemning i Sarpsborg!

Topp stemning i Sarpsborg!

Vi forbereder oss til morgendagens sending med pizza fra Badeland. Marte har fått Nord-Europas største hotellrom og er svært fornøyd med det. Per har derimot tilpasset seg og fått et alminnelig rom.

Så langt har Østfold bydd på varene. Vi har vært på ungdomsfest med en gjeng gærne særpinger. Marte og jeg skjønte fort at vi ikke nådde helt opp på deres nivå.

Ellers så bor vi på et superkompleks av et hotell, eget badeland og greier. Vi møtte akkurat en gjeng rogalendinger (les: Skanksters) som skulle ha NM i vannsklie.

Alle bor på samme hotell, og det er veldig sosialt å være her. Artistene hygger seg med hverandre. Smil og lutter glede her i Sarpsborg!

Hilsen programlederne

Marte bor som en fyrstinne på hotellet i Sarpsborg!

Marte bor som en fyrstinne på hotellet i Sarpsborg!

Skanksters er kongene av Badeland!

Skanksters er kongene av Badeland!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Mye dramatikk i Skien!

Det har vært et dramatisk døgn med litt sykdom. Dramatikken var som alt annet veldig overdrevet, for nå står nemlig The Diamond på scenen alle mann og danser og synger som om de ikke har gjort annet det siste døgnet.

Ellers var gårsdagen preget av fine prøver og mye sosialt engasjement blant artistene som alle har vært rundt på kjøpesentre, i skoleklasser og har hatt små pop up-konserter. Jeg måtte spørre A1 om det var uvant å jobbe i en sånn skala men nei, de var kokfornøyde alle mann.

Nå går jeg rundt og føler på nervene til alle artistene, mens Marte pynter seg i sin finester skrud. For en jobb, for et overskuddsprosjekt. Jeg skulle ønska at alle fikk jobbe med dette en gang i livet. Nå er det bare å grave frem lakkskoene og få bort dugget i barten!

Hilsen Per!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

– Glad vi ikke bestemmer hvem som går videre!

Nå har vi vært i Skien i to dager. Av bildene på nettsidene våre kan dere se hvordan vi har hygget oss! Artistene har underholdt hverandre med middagsshow på Høyers hotell. Mange ble overrasket over hva de så og hørte. Det var mange morsomme konstellasjoner, som Karoline Garfjell og Fred Endresen. De to backet hverandre og gjennomførte et finfint jazznummer. Høydepunktet var da A1 sang Mil etter mil – ikke bare refrenget, men hele verset. Nå er prøvene i gang, og det blir en spennende siste delfinale. Igjen må vi bare understreke at vi er glade for at det ikke er vi som avgjør hvem som går videre, men seerne.

Per og Marte leder artistshowet på hotellet.

Per og Marte leder artistshowet på hotellet.

 

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Topp stemning!

Endelig kom de! Etter å ha ventet og ventet på en veeldig forsinket buss fra Oslo, så kom endelig artistene og Per ramlende inn på hotellet i Skien. Så tok vi på oss paljettene og ledet MGP lokal , på det lokale kjøpesenteret ( ja ,det er ikke bare et sted man handler), så ble det samling i peistua på hotellet. Per snakket thai ,som han pleier på fest og det var topp stemning.

Hilsen Marte

Per Sundnes og Karoline Garfjell
Per og Karoline i lobbyen på hotellet.

Per Sundnes og Fred Endresen
Per og Fred koser seg torsdag kveld.

Mattias Carlsson, Charlotte Øverland Våset, Per Sundnes og Hanne Sørvåg
Koreografene, Per og Hanne Sørvåg er på plass!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Endelig på tur i Skien

Nå har vi fylt bussen med herlige mennesker; The Diamond, Karoline, Mira, Belinda og Didrik. Stemningen står i taket allerede og jeg tror at dette skal bli en festelig delfinalegjeng. Det er morsomt å tenke på at vi har Norges beste danser, R&B-dronning, operagutt og et korps av bergensartister i buketten i tillegg til å ha århundrets boyband. I tillegg har vi en skikkelig nordlandscowboy og isprinsesse fra Tromsø.

Jeg regner med at dette blir festen alle vil snakke om at de gikk glipp av. Symptomatisk er det også at det spisser seg til, konkurransen blir hardere og media er ennå mer på enn tidligere. Det går ikke lang tid mellom hver gang artistene må svare på en telefon. Men det liker vi, for det motsatte ville vært stillhet, og det vet alle at ikke er noe å trakte etter. Nå venter 11 superspente MGP-lokal artister på oss og måtte de beste vinne.
Vi kommer tilbake med mer!

Hilsen Per

Artistene i bussen

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Nå er det like før!

Prosjektleder for MGP, Leif-Åge Reme og Per i Nordlandshallen.

Prosjektleder for MGP, Leif-Åge Reme og Per i Nordlandshallen.

Så var det dags igjen.  Vi har kost oss i bodøsola i fire dager, men nå er alvoret  er i gang igjen, i alle fall for en times tid. Vi har prøvd å sove lenge og så videre, men det går liksom ikke. Det er så mange kjekke folk å henge med, og i hallen er det et yrende liv og en pen blanding av lokjale arrangører og gode kolleger. Det blir heller litt sladring med sminkørene enn å ligge hjemme og strekke på en hotellseng. Som bodøgutt er jeg utrolig takknemlig for at atter igjen har vi solgt ut Bodø spektrum, og entusiasmen vil ingen ende ta! Nervene begynner å komme, ikke på egne vegne, men for artistene. Det er jo bare ro som får gullbillett, dessverre. Hadde vi bestemmt, hadde alle gått til finalen. Det er fryktelig hyggelig å henge med dette heatet. Latteren ligger løst og folk er generlt rause med hverandre. Nå skal vi få på oss noen kilo med makeup, og så skal vi ikke gjøre skam på Bodøs jubileumssending nummer fem!

Hilsen Per

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Livet i Bodø

Vi stortrives i Bodø! Her er et par bilder fra det siste døgnet:

Marte og Kråkesølv

Jeg møtte en stk. Kråkesølv!! Ikke tvil om hvem som synes det er mest stas.

Med vert Marianne

Vi har fått en lokal assistent, Marianne, som insisterer på å sitte i midten.

Alexander Stenerud

Herr Stenerud har egen kake i Glasshuset. Har ikke skjedd siden konfirmasjonen, det.

Per Sundnes og Heine Totland

Heine og Per sluker tapas på Sydøst i Bodø. Kona til Heine synger på anlegget så han føler seg hjemme.

Hilsen Marte

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Dag to i Bodø

Etter å ha introdusert Mattias Carlsson som er koreograf og regissør, til et sjøslag av en middag hjemme hos mine foreldre, har han plutselig forstått hva nordlandskultur er. Men helt om natten, helt om dagen. Så klokken 10.07 sto vi i giv akt på Bodø flyplass og tok imot Marte sammen med alle artistene.

Hele Bodøs befolkning går rundt som et stort smil, og jeg tror artistene neppe kunne følt seg mer velkommen. Alle har fått hver sin vert, så nå gjøre de Bodø utrygg på hver sin måte. Det er en snill og proff gjeng, så jeg tror kanskje jeg og Marte slipper å legge dem i kveld, det klarer de selv. Håper likevel vi får et lite musikalsk stevnemøte i kveld på en av Bodøs puber, for det er jo de fremste musikerne i Norge vi har med oss på tur.

Marte Stokstad og Per Sundnes på shoppingMarte er imponert over hvor mange skobutikker det er i Bodø, og den fantastiske naturen. Det er ganske morsomt å gå rundt i byen, for alle har et eieforhold til meg her og ingen filter for hva de sier og gjør, men stort sett er det bare kyss klapp og klem.

Nå sitter vi og ser på solnedgangen på Topp 13 på SAS-hotellet og lader opp til kveldens store event, MGP lokal, hvor 12 unge talenter skal opptre i byens storstue; Glasshuset. Og hvis avstemningen skal si noe om oppmøtet i kveld tror jeg kanskje Glasshuset sprenges, for det er avgitt hele 1300 stemmer pr SMS. Personlig må jeg si det er veldig gøy, for det er mange gamle kjente som har vært med flere år, så det blir gøy å hilse på gamle venner.

Hilsen Per

Publisert i Ukategorisert | 1 kommentar

På shopping i Bodø

På plass i Bodø, her er det mye varmere enn i Oslo, heldigvis! Alle må være fine før sending, så vi har tatt turen ut på shopping. Per har fått Fantomet-ring og nå ser vi på joggesko. Topp stemning!

Hilsen Marte og Per

Per og Marte på shopping

Publisert i Ukategorisert | 2 kommentarer