Gamle oslobilder 2

s4.jpg

Jeg var ikke klar over at Restaurant Skansen var så stor og flott, jeg trodde det var en liten uteservering. Dette var Oslos første bygg i funksjonalistisk stil og det ble bygget i 1927. Bildet er fra like før det ble revet i 1970.

s8.jpg

Så fullt av liv var det på Stortorget i 1962.
Til høyre for Glassmagasinet er en to-etasjes gård som er revet nå.
Her holdt Elefantapoteket til.

s7.jpg

Trikken gikk på Brinken til Kampen Kirke.

s5.jpg

Per Ivar Moe fra den gang det var fullt av folk på skøyteløp på Bislett.
Dette er VM i 1965.

s14.jpg

Det gamle Skimuseet på Frognerseteren brant opp 16. oktober 1968.

 Fordi skimuseet allerede hadde flyttet inn i nye lokaler i Holmenkollen var det bare noen par ski og et par av Roald Amundsen sleder igjen i dette huset.

s13.jpg

4. november 1963 brant Gunerius i Storgata. Bygningen ble ikke bygd opp igjen på nøyaktig samme sted, i stedet ble gateløpet litt endret. Jeg tror det må være slik at bygget til venstre også ble revet og at nye Gunerius er trukket vekk litt fra gata slik at det er en åpen plass nå til høyre for Gunerius.

s10.jpg

Folk på Sognsvann i 1970.

s12.jpg

Her er demonstrasjoner mot riving av Markveien 35 og 37 i september 1977.
Gårdene ble revet og nå er det et nytt forretningsbygg der. Serveringsstedet Beckers, der det er vinmonopol nå, lå rett utenfor billedkanten til venstre.

s6.jpg

Østbanehallen med røykereklame i 174.

s3.jpg

Dette er køen av mennesker som ville kjøpe seg billett for å se «Hair» på Det Norske Teatret vinteren 1971. Mulig det var nakne mennesker på scenen som dro litt ekstra, i alle fall var køen på det meste på over 2000 personer.

s1.jpg

Fotografiet er fra 1976. Det er Henry Kissinger som er på vei fra slottet til hotellet.  Fra billedteksten «På turen blir han konfrontert med en demonstrant med krykker og gipset ben. Rykter vil ha det til at demonstranten var en ikke nærmere identifisert norsk forfatter i forkledning.» Jeg er spent på hvem det kan være, har ingen idé.

Her er nettsaken med intervjuer på radio og tv med forfatterne av billedboka «Oslo 1960-1980» Jon Gunnar Arntzen og Stig-Audun Hansen

s2.jpg

Og endelig, 1977 og Sex Pistols på Pingvin Club. Er det gudmund Hernes som står så alvorlig og ser på eller så kanskje mange menn ut som Hernes på den tiden, med hår og skjegg på den måten?

Her er de gamle oslobildene som jeg la ut i går.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 kommentarer til Gamle oslobilder 2

  1. Så utrolig morsomt å se igjen slike bilder. Sitter her og mimrer og koser meg!
    Takk skal du ha :))

  2. Vær så god.
    Jeg er enig, jeg har kost meg veldig med å velge dem ut av bøkene og legge dem ut også.

  3. Stig-Audun Hansen sier:

    Demonstranten i Slottsparken hin sommerdag het Henning Dahl og var blant annet aktiv i anarkistmiljøet i Hjelmsgate på Majorstua. Han døde under produksjonen med boka og det var ved en ren tilfeldighet at jeg leste nekrologen hans i Aftenposten. Fred være med hans minne.

  4. Sier du det, det var interessant å høre. Jeg fikk også tilfeldig høre at Henning Dahl døde i sommer. For meg er han kjent som primus motor i Hausmania og den som dreiv med karneval i Oslo tidlig på 80-tallet.

  5. Oslotove sier:

    Spesielt morsomt å se Skansen synes jeg. Utrolig trist at det ble revet.

    Det er så bra at Lars Backers neste funkisbygning, Ekebergrestauranten, er tatt godt vare på.

  6. Jeg visste ikke at det var samme arkitekt som sto for både Skansen og Ekebergrestauranten. Her er wikipediasiden til Skansen forresten.

    Her er wikipediasiden til Skansen forresten

  7. Stein sier:

    Mye spennende bilder her.

    Jeg la spesielt merke til bildet av Markveien 35 fra før det ble revet (og erstattet med dagens heslige bygning)

    I Markveien 35 lå «Plasskafeen» som noen kanskje kjenner igjen fra historien om Max Manus og compani.

    Fra Wikipedia står følgende:

    «Gregers Gram ble drept i et bakhold på Plasskafeén, som lå i Markveien 35 ved Olaf Ryes Plass i Oslo, mandag 13. november 1944, da han og Edvard Tallaksen som en del av denne operasjonen skulle møte noen antatte tyske desertører. Tallaksen ble skutt i kjeven, såret og tatt til fange. Han tok onsdag 29. november sitt eget liv for ikke å røpe motstandsorganisasjonen under tortur.»

  8. Jeg husker den scenen fra filmen. Rett ved, på det vestre, sørlige hjørnet av Olaf Ryes plass pleide jødiske menn å samles om kvelden for å slå av en prat.

  9. Hilde sier:

    Om det er Gudmund Hernes som ser på Sex Pistols, kan jeg avkrefte. For bred i ansiktet. Hilsen ei i familien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *