Hva skjedde her?

oslo-089.jpg

Det lurer jeg alltid på når jeg ser husrekker som dette med ulike farger.

oslo-090.jpg

Hvem var det som brøt ut og ikke vil ha den fargen som de andre hadde?

Og kranglet de på mange borettslagsmøter før det?

oslo-091.jpg

Disse husene står der 20-bussen går på Sagene, rett over Myrens Verksted der Østlandssendingen ligger. Og der har de stått siden 1914.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.

9 kommentarer til Hva skjedde her?

  1. Christian sier:

    De husene der er skikkelig stilige.

    Keep on bloggin’, for dette er en av de kuleste.

  2. trine sier:

    kan du ikke ta på deg jobben med å ringe på å spørre? synes forøvrig det er fint med ulike farger når de harmonerer, som her. ikke like fint i et sted i drammen der en halv tomannsbolig er rød og den andre halve gul.

  3. Elin Martinsen sier:

    Jeg kan bankle på neste gang jeg venter på bussen?
    Hvis du ser på det øverste fotografiet, der fargene syns best, så syns jeg ikke den i midten og den til høyre passer så godt sammen.

  4. Merete Løberg sier:

    JM Byggholt har et boligprosjekt under utvikling på Sophies Minde. Området er helt nydelig med den fredede haugen, ved siden av Rodeløkka kolonihager og rett ved Carl Berner. Hva skal vi bygge?

  5. Elin Martinsen sier:

    Hei.
    Er dette en gjettekonkurranse eller kan jeg få bestemme?

  6. merete løberg sier:

    Nei, det er ingen gjettekonkurranse, men jeg tenkte det kunne være artig å få innspill. Reguleringen gir selvfølgelig endel føringer, men hva skal til for at prosjektet bil et godt sted å bo og et godt tilskudd til området? Hvem skal vi bygge for? Hva er viktig for dem?

  7. Det er jo et stort spørsmål da. Kan du si noe om hvilke føringer som ligger der? Og hvilke spørsmål du ønsker deg svar på? Ellers blir det høyt-ønsketenking om små, billige boliger som ungdom har råd til å kjøpe med mye uteareal som en utbygger uansett ikke kommer til å gå inn for.

  8. Merete Løberg sier:

    Reguleringen gir mulighet for ca 180 nye boliger. Kronprinsesse Marthas institutt og Sophies Minde skal bli stående. Det samme blir den frodige haugen på området og vil gi gode utearealer. Det skal også bygges barnehager på området.
    Vi kommer til å planlegge området under ett, men vi starte detaljeringen på et bygg som ligger i forlengelsen av Kronprinsesse Marthas institutt. Det kommer til å ligge flott til med Rodeløkka hagekoloni på den ene siden og den fredede haugen på den andre.
    Reguleringen for området gir:
    Maks 40% leiligheter med 40-50 m2 BRA, Minimum 40% 50-80m2 BRA og minimum 40% over 80 m2. Ingen 1-roms.
    Dominerende material skal være tegl.
    Hvem skal bo i det første bygget?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *