Wayne Coyne gleder seg til at Flaming Lips skal forsøke å slå Jay-Z sin rekord. Foto: Skjermdump.

Wayne Coyne gleder seg til at Flaming Lips skal forsøke å slå Jay-Z sin rekord. Foto: Skjermdump.

Vil slå konsertrekord

Jay-Z har rekorden for antall konserter i løpet av ett døgn. Nå vil The Flaming Lips slå rekorden, direkte på nett.

Skrevet av:
Publisert 9:02 23 mai, 2012

Da Jay-Z i 2006 skulle lansere albumet Kingdom Come valgte han å markere utgivelsen på en litt spesiell måte. Plateslippet blei nemlig feira ved å sette en rekord, som fortsatt er en offisiell Guinness-rekord.

Wayne Coyne og The Flaming Lips spilte på Øyafestivalen i 2010. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

Wayne Coyne og The Flaming Lips spilte på Øyafestivalen i 2010. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

I løpet av 24 timer spilte Jay-Z konserter i sju forskjellige amerikanske byer; Atlanta, Philadelphia, Washington DC, New York, Chicago, Los Angeles og Las Vegas. Dermed fikk han rekorden for flest antall konserter, i forskjellige byer, i løpet av ett døgn.

Nå skal The Flaming Lips, som ikke akkurat er kjent for nødvendigvis å gjøre ting på konvensjonelle måter, forsøke å bryte denne rekorden. I juni vil bandet nemlig gå om bord i en buss som vil ta dem gjennom de sørlige delene av USA, med start i Memphis. På veien til New Orleans vil de spille åtte eller ni konserter i løpet av ett døgn.

Les også:

Rekordforsøket sammenfaller med MTVs O Music Awards, melder Mashable, og vil bli livestreama. O Music Awards blei starta i fjor og hyller musikk og teknologi, og resultatene av det som skjer i skjæringspunktene mellom de to fenomenene.

Rekordforsøket, som vokalist Wayne Coyne sjøl kaller «absurd», er et nytt stunt i rekken av mange fra Flaming Lips. Tidligere har de blant annet laget en 24-timer lang låt, og et verk designa slik at du må spille av 12 låter samtidig på YouTube for å høre det.

Se Mashable sitt intervju med Wayne Cone:

Tags: , , , , ,

Del "Vil slå konsertrekord"

Legg igjen en kommentar