The Flaming Lips har nå verdensrekorden for flest spilte konserter i forskjellige byer. Her fra Øyafestivalen i 2010. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

The Flaming Lips har nå verdensrekorden for flest spilte konserter i forskjellige byer. Her fra Øyafestivalen i 2010. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

Satte ny konsertrekord

Syrerockerne i The Flaming Lips slo Jay-Z da de satte verdensrekord i å spille flest mulig konserter i forskjellige byer i løpet av 24 timer.

Skrevet av:
Publisert 13:06 3 juli, 2012

Vinylplater som inneholder kjendisblod, ett døgn lange låter som selges i menneskelige hodeskaller og konserter i tenåringsdramer. Listen over Wayne Coyne og The Flaming Lips’ stunts er lang, og har nærmest blitt en del av varemerket til det psykedeliske rockebandet fra USA.

Deres nyeste stunt tok sted i helgen, da kvintetten reiste gjennom delstaten Mississippi for å spille hele åtte konserter i løpet av et døgn. Med det klarte bandet å vinne Guiness World Records’ pris for å ha spilt flest konserter i forskjellige byer i løpet av 24 timer – og slo dermed verdensrekorden Jay-Z tidligere hadde satt på syv konserter.

Det amerikanske musikkmagasinet Spin fulgte The Flaming Lips på deres hektiske konsertstafett gjennom Mississippi. Men rekordforsøket startet riktignok i Memphis, Tennesse, rett over klokken 17 på ettermiddagen, hvor bandet tok seg tid til en lengre konsert i solsteiken før den offisielle starten 18:30.

Men for å få godkjent konserten av Guinness’ utsendte – beskrevet som dresskledte figurer med «Officially Amazing» sydd til brystkassen – blir man nødt til å spille i minst 15 minutter. Dermed hastet bandet sørover mot Clarksdale, Mississippi nærmere klokkeslaget sju, hvorpå turnémanager Bryan Barry sier at det er selve på- og avlessingen av utstyret som vil avgjøre om bandet klarer å slå Jay-Zs rekord.

The Flaming Lips med diplomet som viser at rekordforsøket er suksess. Foto: Erika Goldring.

The Flaming Lips med diplomet som viser at rekordforsøket er en suksess. Foto: Erika Goldring.

Frontmann Wayne Coyne forteller om politieskorten som skal sørge for at The Flaming Lips skal klare å komme seg fra konsertsted til konsertsted i tide, og sier: «Jeg føler meg veldig som O.J. Simpson». Spin forteller videre om at stemningen blir laber da Coyne forteller publikum ved stopp nummer tre, Oxford, også i Mississippi, at de kun kan spille i 15 minutter. Trøsten er dog en kort vei unna: det samme publikummet blir i ekstase når bandlederen lover to coverlåter av Led Zeppelin.

Når The Flaming Lips ankommer stopp nummer fem i byen Hattiesburg har klokken blitt syv på morgenkvisten. Idet bandet går på scenen 7:44 utbryter den gråmussede krølltoppen: «Det er sjelden vi får sjansen til å si «god morgen» til publikum: God morgen!», og avslutter konserten ved å si at han hadde gått hjem for å sove, hadde han vært i publikums situasjon.

Etter flere stopp i Mississippi kjører turnébussen – døpt «Endeavor» – mot Louisiana og byen Baton Rouge, blant annet for å tolke King Crimsons «21st Century Schizoid Man». Når The Flaming Lips nærmere seks på ettermiddagen entrer den åttende og siste scenen i New Orleans er det klart: Det skrudde bandet har nok en gang begitt seg utpå et suksessfullt stunt – og dét kun 30 små minutter før ett døgn har passert.

Les reportasjen i sin helhet på Spins nettsider: «The Flaming Lips’ 24-Hour Party: Chasing A Guinness Record With Wayne Coyne»

Tags: , , , , , ,

Del "Satte ny konsertrekord"
 

2 kommentarer på “Satte ny konsertrekord”

  1. Anonym sier:

    Garpegenitiv er barnespråk.

  2. Anonym sier:

    Garpegenitiv er barnespråk.

Legg igjen en kommentar