Jay Z i februar på scenen i Carnegie Hall, New York. Foto: Scanpix / Donald Traill, AP Photo.

Jay Z i februar på scenen i Carnegie Hall, New York. Foto: Scanpix / Donald Traill, AP Photo.

Se Jay-Z live på Youtube

Mandag kan du se Jay-Z live fra SXSW-festivalen, men rapkongen forfølges av et gammelt spøkelse.

Skrevet av:
Publisert 10:40 8 mars, 2012

I morgen, fredag, starter årets utgave av SXSW (South By Soutwest) – verdens største musikkbransjefestival i Austin, Texas. En av de virkelig store begivenhetene under årets festival, i tillegg til at Bruce Springsteen skal spille «intimkonsert», er en opptreden av selveste Jay-Z.

For alle oss som ikke har råd eller mulighet til å reise «over there» vil konserten til rapkongen imidlertid bli overført live på YouTube. Selve happeningen, sponsa av et amerikansk kredittkortselskap, vil bli overført live mandag 12. mars og vil være tilgjengelig for avspilling etterpå, fram til mandag 19. mars, melder MTV.

Det skal også gå et rykte om at Jay-Z og Eminem er i ferd med å koke i hop noen planer om et samarbeid som det eventuelt kan bli noe av under SXSW, uten at noe er blitt bekrefta.

Et gammelt spøkelse er imidlertid i ferd med å innehente Jay-Z. Det er låta ”Big Pimpin” fra 2000 som skaper problemer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jay Z i videoen til "Big Pimpin". Foto: Skjermdump fra video.

Jay Z i videoen til "Big Pimpin". Foto: Skjermdump fra video.

Ifølge Rolling Stone skal nemlig rapperen nå bli dratt i retten av nevøen til den egyptiske komponisten Baligh Hamdi. Han hevder låta til hip hop-stjerna har ødelagt hans onkels komposisjon ”Khosara, Khosara”.

I ”Big Pimpin” har Jay-Z sampla instrumenter fra ”Khosara, Khosara” og komponistens familie mener de har rett på deler av inntektene låta har generert. Jay-Z skal ha henta inn lisenser nødvendige for å bruke originallåta, men saksøker mener dette ikke er tilstrekkelig. De hevder også at de aldri har mottatt noen betaling for låta.

Se videoen til Jay-Zs «Big Pimpin»:

Tags: , , , ,

Del "Se Jay-Z live på Youtube"

Legg igjen en kommentar