Spill video

Lydverket spanderer: Okkervil River

Se og hør vidunderlige «Your Past Life as a Blast» vokse seg stor i en knøttliten bokhandel.

Skrevet av:
Publisert 16:31 11 august, 2011

Austin-bandet Okkervil River, myndig anført av semi-geniet Will Sheff, traff alternativfæren med et brak i 2005. Da slapp septetten det stort anlagte konseptalbumet Black Sheep Boy, som løselig kretser rundt folksangeren Tim Hardin og hans tiltagende heroinavhengighet utover 60-tallet, og ble med rette hyllet for det.

Oppfølgeren The Stage Names var om mulig enda bedre, med perfekt klaff mellom bandets referansetunge, barokke folk-indie og Sheffs litterære, intrikate tekstunivers. Siden da har de gitt ut albumet The Stand-Ins og vært backingband for Roky Erickson på hans vellykkede comeback True Love Cast Out All Evil. Det er med andre ord en gjeng det var en glede å kunne ønske tilbake Oslo, som en del av gårsdagens Øyanatt-program på Rockefeller.

Vi snakker altså om folk som har hatt nesa i en bok før, og fant det naturlig å ta den med til den underlige lille bokhandelen Cappelens Forslag, som ligger godt gjemt i en av Oslos bakgater, der folk gjerne ferdes for å handle thaimat og proteinpulver. Blant klassikere, undervurdertheter og signerte merkverdigheter fikk vi en duvende og vakkert voksende versjon av «Your Past Life as a Blast», som du kan nyte så ofte du vil i spilleren over.

Tags: , , , , ,

Del "Lydverket spanderer: Okkervil River"

Legg igjen en kommentar