Erik og Kriss (Foto: Promo)

Erik og Kriss (Foto: Promo)

- Vi trenger junkfood!

Selv om Håkon Moslet elsker at Erik & Kriss lager hits, hater både plateanmelderen og Lydverkets lyttere duoen. Hør radiodebatten her!

Skrevet av:
Publisert 17:06 25 oktober, 2011

Erik og Kriss blir elsket av fansen, men hatet av kritikerne. Er det egentlig kosher å hate en duo som har  motatt 11 gull- og platinaplater for singlene sine, i tillegg til at videoene deres har fått over 10 millioner treff på YouTube? Burde ikke det være argumenter gode nok for å elske Erik og Kriss?

Lydverket-anmelder Andreas Øverland mener ikke det. Han møtte tidligere musikksjef i P3, Håkon Moslet som til tross for mange år som sjef for radiomusikken ikke lista duoen med en eneste låt. Programleder Ruben Gran forsøkte så godt han kunne å holde orden på de to debattantene.

- Mitt største problem med Erik og Kriss er todelt. Det første er at tekstene er ekstremt banale, og tidvis ekstremt dårlige. Det andre er at rappingen halter noe infernalsk. Å høre på det er rett og slett litt trist og litt slitsomt når man er veldig glad i rap, sånn som jeg er, sier Øverland når han skal forklare sin posisjon i debatten. Moslet ser imidlertid annerledes på saken:

- Jeg liker hits. Det er noe av det morsomste med musikk. Jeg begynte å høre på hits da jeg var ti år gammel, og jeg tror jeg kommer til å høre på det til jeg dauer, sier P3s tidligere musikksjef.

Hør hele debatten her:

Elsk eller hat om Erik og Kriss

Utgangspunktet for debatten er denne saken fra forrige ukes Lydverket TV. Reporter Njål Engseth forsøker å komme til bunns i hvordan det føles for Erik og Kriss å selge i bøtter og spann, bli elsket av fansen og samtidig hatet av journalister og artistkolleger.

Les mer om hatet – og kjærligheten – til Erik og Kriss her!

Du kan fortsatt stemme i pollen til høyre, og slå deg for alle del løs med synspunkter i kommentarfeltet.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "- Vi trenger junkfood!"
 

22 kommentarer på “- Vi trenger junkfood!”

 1. Problemet er vel at det virker som to forbanna bra karer, men absolutt ikke lager «bra» musikk. Men alle land trenger vel sin hitmaskin.

 2. Problemet er vel at det virker som to forbanna bra karer, men absolutt ikke lager «bra» musikk. Men alle land trenger vel sin hitmaskin.

 3. Jeg elsker Erik og Kriss 90%,eneste manglet på de er bedre tekster i endel låter.
  Ikke like stolt av all sang handlingen dems, ellers er de, det aller beste, f.eks. i rytmen, sangstemmene + scene opptreden osv.

 4. Jeg er kjempe fan av Erik og Kriss. Jeg har møtt de i Vennesla, jeg var sånn artistkontakten de sin sammen med bestevenninna mi. Jeg fikk autografen av begge, jeg er så glad asså,men jeg kunne ønske jeg kunne mæte de igjen!!!!
  JEG ELSKER DERE!!!!!

 5. Anonym sier:

  Syns norsk musikk presse skal samlet gå og be disse artistene om unnskyldning etter all dritten de har servert dem i årene som har vært. De fortjener ros og respekt for å gi ungdommen den musikken de liker. Har selv jobbet med de, og de er bra folk som fortjener den suksessen de har!

 6. Per E. Riise sier:

  Må jeg hate eller elske Erik og Kriss?

 7. Anonym sier:

  De har vel noen morsomme tekster, som er det man kan si om sjangeren, eller ikke si. Noen usikre unge mennesker vil identifisere seg med dem, noen med andre som driver med det samme.  

 8. Anonym sier:

  Carl Jung ville sagt: 

  «I den grad du hater noe er du ubevist av denne egenskapen ved deg selv….»(repressed weaknesses, shortcomings, and instincts) 

  Its your Shadow baby..http://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_(psychology)   

 9. Alvar Wæhle sier:

  jeg syns alt av «musikere» som lager musikk kun for å lage hits/selge er trist. 

  Hat. 

 10. er vel noe av den største søppel-musikken jeg har hørt på lenge, men for all del, fjortisene trenger simpel musikk, og det får dem av E & K….

 11. Paal Kleiven sier:

  E&K er no reinspikka dritt.

 12. Anonym sier:

  Detta sug krommen av hvilken som helst støtfanger. Norsk hip hop og rap æ tragisk lite musikalsk. Så mye bra musikere og teknikere i Norge og så lite fruktbare beats og melodier, makan. Unntaka æ jo der selvfølgelig…Grib, gammal Dørty Oppland, Gode Ord Dør Sist, folk med såpass sjølinnsikt at døm avstår fra å ha på seg en slik hel drakt med mindre re æ en Felleskjøpetdress, og selvfølgelig snev av, eh musikalitet. «Vi trenger junkfood» javel, ikke rart svenskan æ bedre enn oss norskan i de fleste musikalske genre.

 13. Moslet nevnte at «vi trenger Karpe Diem, men vi trenger også junkfood-leverandører som Erik og Kriss». Jeg skjønner hva han mener, men jeg tror problemet for mange, iallefall meg, er at man hører og skjønner litt for godt akkurat hva de synger om, og at det blir for platt og elendig (nå merker jeg at hatet begynner å komme).

  P3 gjorde lurt i å la være å spille Erik og Kriss, jeg tror de hadde mistet veldig mange lyttere i aldersgruppen 16+.

  • Anonym sier:

   Kanskje de heller ikke burde spille Karpe Diem?
   Ja, mange av oss vet hva de synger om..det blir gjentagelse til kjedsommelighet..

   Jeg må jo le litt å da..Norge ER lite..når Stoltenberg sier at alle her kjenner hverandre, så er det faktisk noe i det…ååå det er fredag!

 14. Anonym sier:

  hvis man er over 14 år og liker E&K har man kromosomfeil!

 15. – Det er mange som spiser på McDonald i verden, men det betyr ikke maten er god bare på grunn av at mange spiser der……

 16. Anonym sier:

  Personlig hører jeg på P3 for å høre på snakkinga, ikke musikken. Hadde selvfølgelig vært veldig gøy hvis de spilte noe bra musikk også. Det jeg mener er at hvis jeg vil høre på listepop og sånn der, så skrur jeg på mP3, Radio 1 (hvis den finnes?) også lignende. Når jeg skrur på P3 (som forresten alltid er på), hadde det vært fint med noe originalt. Tror ikke P3 trenger å «kjøpe» lyttere ved å spille listepop, jeg hører på for å høre de morsomme og bra programmene :)

 17. [...] – Vi trenger junkfood! [...]

Legg igjen en kommentar