Spill video

- Den jobben vil jeg ha

Kaizers-sjef, Janove Ottesen, fikk lyst på jobben til Damon Albarn da han så Blur på Quartfestivalen for tolv år siden.

Skrevet av:
Publisert 20:17 1 juli, 2011

Kaizers Orchestra var siste rosin i pølsa fra P3-scenen under årets Hovefestival. Lydverkets radiokaptein Ruben Gran fikk besøk av vokalist Janove Ottesen og gitarist Terje Winterstø.

Se video øverst i artikkelen (klikk på bildet).

Verken Janove eller Terje har vært på Hovefestivalen før, men da de kom i går var førsteinntrykket et regntungt Tromøya.

- Andre inntrykket var best. I dag tidlig våknet vi til sol i en altfor varm buss. Men det virker som en knallbra festival, sier Janove.

I dag har gutta gått rundt på festivalen som «vanlige folk».

- Ja, det er trivelig å hilse på masse kjentfolk. Vi kjenner jo nesten all fansen, så vi har hilst på alle. Håndhilst.

Se også: Robyn svarer fansen

Gode festivalminner

De drar ikke så mye på festival nå lenger, men i oppveksten var Terje mye på blant annet Roskildefestivalen i Danmark. Hans kjæreste festivalminne er en konsert med Black Crows.

- Første gangen jeg var på en stor festival og så de spille gikk jeg nesten i bakken for det var så stort for meg. Så det husker jeg fortsatt.

Janove husker spesielt en konsert med Blur på Quartfestivalen i 1999.

- Det var første gang jeg så en sånn stor konsert, og Blur var på topp og de spilte bare hits. Det var før vi hadde fått sving på vårt eget band, så når vi så den stemningen og allsangen fikk vi veldig lyst til å skjerpe oss og starte band for å prøve å få oppleve det samme. Jeg tenkte «aha, den jobben vil jeg også ha». Og det har jeg fått, sier Kaizers-frontfiguren.

Fansen fikk ta over mikrofonen ved P3-scenen etterhvert, og slippe til med egne spørsmål. Det syns Janove og Terje kan være litt skummelt, da man aldri vet hva som kommer.

- Ja, men det pleier å være de samme spørsmålene, så vi får se, sier Janove.

Se hva fansen spurte om i videoen øverst i artikkelen.

Janove Ottesen og Terje Winterstø spilte live for gjengen som hadde møtt opp ved P3-scenen. (Foto: Lars H. Andersen, NRK P3)

Janove Ottesen og Terje Winterstø spilte live for gjengen som hadde møtt opp ved P3-scenen. (Foto: Lars H. Andersen, NRK P3)

Første norske headliner

Når Kaizers Orchestra står på Hovescenen i kveld, så er de det første norske bandet som har headlinet festivalen. Det syns de er stas.

- Det er helt klart en tillitserklæring og det er veldig kjekt av Hove å invitere oss til å ta ansvar for finalen. Jeg tror vi kan garantere at vi skal dra det i land. Jeg er ikke nervøs for det, forsikrer frontfiguren.

- Dere er klare?

- Veldig!

SE KONSERTEN LIVE PÅ P3.NO FRA KLOKKA 22.30.

Spilte live

På P3-scenen i ettermiddag fikk de oppmøtte en forsmak på Kaizers-konserten, for anledningen som duo og for første gang med elgitar og orgel. Grunnen til det var enkel:

- Det er ingen andre som har kommet ennå, så det ble sånn.

Se hvordan «Hjerteknuser» skaper allsang på P3s campområde:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "- Den jobben vil jeg ha"
 

6 kommentarer på “- Den jobben vil jeg ha”

 1. Anders blurfrelst sier:

  Janoves første skikkelige konsert var også min første skikkelige konsert. Blur på quart 99 var en uforglemmelig og fantastisk opplevelse. Men, det stemmer ikke at de bare spilte hits. Først spilte de nesten hele det forholdsvis tunge 13-albumet i samme rekkefølge som på plata. Og deretter et sett med noen gamle hits. Husker petre sendte konserten på radio vinteren etter. Eksisterer opptaket ennå?

  • mads sier:

   Jeg har konserten tatt opp på kasett fra radiosendingen, men er også veldig interessert i å høre konserten på nytt. Finnes det muligheter, NRK?

 2. [...] Video: Kaizers-sjef, Janove Ottesen, fikk lyst på jobben til Damon Albarn [...]

 3. Tette sier:

  Navnet Kaizers Orchestra kommer fra en tekststrofe fra en sang med Geir Zahl og Janove Ottesens tidligere band Gnom: “Eg blei tatt hånd om av en viss Mr. Kaizer / Han er den stolte eiger av verdens tyngste siameser“. Siamesere er forøvrig den katterasen som er mest utsatt for katte-astma.

 4. p sier:

  Blur på Quart 99 kan lastes ned fra denn siden: http://blurliveaudioarchiveproject.blogspot.com/search/label/1999

  Scroll litt ned, så finner du den. Den konserten er forøvrig meget bra – det er p3s opptak som ble sendt i Roxrevyen i sin tid – glimrede lyd

  settliste:
  Tender
  Bugman
  Coffee & TV
  1992
  B.L.U.R.E.M.I.
  Battle
  ‘Intermission’ melodica tease
  Trimm Trabb
  No Distance Left to Run

  Beetlebum
  Country Sad Ballad Man
  Popscene
  This Is A Low

  Girls & Boys
  There’s No Other Way
  Song 2

 5. [...] Les også: Janove Ottesen ville ha jobben til Damon Albarn [...]

Legg igjen en kommentar