Norgesbiblioteket åpnet

Åpning i Norgesbiblioteket

Norgesbiblioteket holdt i dag sin offisielle åpning i Second Life med eget orkester og omvisning på øya. Nærmere 40 avatarer hadde møtt opp for å overvære åpninga av øya, som er et forsøk på å koble opplevelse og kunnskap i virtuelle omgivelser.

Det var Vestfold fylkesbibliotek som tok initiativet til å etablere et norsk bibliotekhus i SL. Med bevilgning fra ABM-utvikling i 2008 ble prosjektet nasjonalt og heter nå Norgesbiblioteket i Second Life.

Ellen Høstmark Bustø er prosjektleder for Norgesbiblioteket i Second Life. Hun forteller at øya skal gi ny adgang til kataloger og allerede eksiterende elektroniske bibliotektjenester, samle eksisterende og framtidige digitale bibliotek- og informasjonstjenester, arrangere events for ulike målgrupper med forskjellig innhold og etablere en ramme for tredimensjonalt nettverk blant bibliotekenes medarbeidere og samarbeidspartnere.

Prosjektleder Ellen Høstmark Bustø leser ei bok

På øya finner du blant annet Vinterland, Huset, Eventyrskogen, et eget utstillingsområde og velkomstområdet.

Eventyrskogen

NRK gratulerer Norgesbiblioteket med sin nye øy.

Dette innlegget ble publisert i Norske steder i Second Life, Utdanning og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Norgesbiblioteket åpnet

  1. Mialinn sier:

    Flott åpning, utrolig bra jobbet av teamet som bygger. Spennende at staten sponser sånne prosjekt. Endel nye brukere av Sl var til stede så ikke nøl med å ta kontakt vist noen trenger hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *