Er de friske nok?

Marit Bjørgen og Jens Arne Svartedal er tilbake etter sykdom, og er friskmeldt til lagsprinten i dag. Men har sykdommen satt dem tilbake?

Begge har hatt det vi på godt norsk kaller omgangssyke. De fleste har vel erfaring med det, og vet at man blir litt slapp etter en slik omgang. Jens Arne ble syk på lørdag og trente søndag, Marit ble syk søndag og trente mandag.

Løperne som går til finalen, må gjennom 6 harde løp på 1,5 km i løpet av mindre enn to timer.

Er det forsvarlig for løpere som nettopp har vært syke?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Er de friske nok?

 1. Ivar Falch sier:

  Kan noen svare på hvorfor ikke Svartedal skulle mørne Bjørn Lind istedenfor T. Fredriksson?

 2. Per E Rud sier:

  Enig med Svendsen, slå nr 2 i innledningen med 17 sek, hvor langt var det ned til 5? De Norske utøverne mangler kanskje rutine, men lederne burde vel vite bedere.

 3. Svend J. Svendsen sier:

  Jeg så sprintkvalifiseringa på svensk TV i dag. Og undrer meg over det samme som eksperten der, Blomquist, undret seg over. Hvorfor både kvinnene og herrene (de norske) gikk så en skulle nesten tru at gamle Erik (ikke Røste) var etter dem, siden det var fem lag som gikk videre til finalen? Hadde det ikke hvert lurt å spare på litt krefter, slik svenskene gjorde i kvalifiseringa?

 4. Ylving sier:

  No gikk det vel bra, selv om Bjørn Lind er umennskelig god denne seongen.

  Det som forundrer meg mer, tatt i betraktning all sykdommen er at NRK insisterer på å stappe alle medaljevinnerene våre inn i en tettpakket italiensk pub til litt «koseprat» hver eneste kveld. Om ikke det er å utsette våre beste idrettsutøvere for unødvendig smitterisiko, så vet ikke jeg.

  Estil, Moan og Tande har vel alle vist sykdommstegn i etterkant av å ha vært tilstede på en slik sending.

 5. Preben sier:

  Det var surt ja. Var ikke klar over at Norge vant så mye i kvalifiseringen nei.. De skulle jo ha roet seg ned da!

  Men en annen ting: Dette er kanskje ikke helt det rette stedet å spørre på, men jeg tar en sjanse; hvor kan jeg finne en oversikt over hvem som vant medaljer fra norge i FORRIGE OL?

 6. Göran Blomberg sier:

  Härligt att vara svensk! Det gäller att spara på krafterna i semifinalen och det verkade inte norrmännen ha förstått. Nu tar vi fler guld i de individuella sprintloppen.
  G.Blomberg

 7. Olof palme sier:

  Vi ser på dager som i dag at de ikke er friske nok. De er åpenbart rett og slett værsjuke! Som representanter for Norge, burde de ikke la litt snø stoppe seg- det er det jo riktig mye av her i landet, og de fleste her er vant til det. MAO burde noen gå som ikke mista motet med det samme de ser snø.

 8. Preben sier:

  øøh… Norske langrennsløpere mister ikke motet når de ser snø… Men det var en tragisk smørebom som felte dem, det begynte jo å snø og blåse like før start, du kan ikke påstå at de er redde for snø

 9. olsen sier:

  hei
  har sagt før Ol at siden ikke Nordthug ble tatt med har jeg gannet at norge ikke tar en eneste gullmedalje i langrenn og det kommer til å skje

 10. Haakon Bjerke sier:

  Jeg har sittet her i USA og fulgt med og heiet paa Norge hele tiden. Vinning er ikke alt selvsagt, men for meg det ser ut som utlendingene har passert Norge naar det kommer til tradisjonelle idrett som langrenn. Det ser ut for meg at nytenking maa til, «..step outside the box» som vi sier her nede. hvor er de faa og modige trenere som innser at man kan laere fra andre nasjoner.

 11. Mirza sier:

  Norge suger i år. ikke noe mer å si.
  hilsen mirza fra oslo og er flua.

 12. patrik nilsson sier:

  Jag sitter och kollar in sprinten och gillar att Zappa mellan svenska och norska kanalerna och
  upptäcker att sverige ligger 5 minuter före i sändningarna. Nrk visar inte live som de säger.
  Eller var det bara under kvalet för damerna?

  Annars så må beste man/kvinna vinna

 13. Douglas State sier:

  Kom igen nu Norge,ni kommer igen till nästa OS (OL) i Vancouver men 2006 är Sveriges år!

  Ni har varit så bortskämda med medaljer i tidigare mästerskap så att ni ser detta mästerskap som ett misslyckande,ett fiasko.Gör inte det, ni har trots allt 19 medaljer.

  /

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *