Ikke så høy i hatten

Hallo folkens! Sitter i offiserssalongen og ser med et skrått blikk på kampen mellom Sandefjord og Brann på TV2, sammen med befalet som har frivakt. Om bord er det selvfølgelig flere Brannsupportere og de virkelig ”henger med nebbet”. I skrivende stund leder Sandefjord 3-0 og mobbekommentarene virkelig hagler over Brannfansen. Stakkars gutter. Her tør jeg ikke si et ord for helikopterpiloten er ekte bergenser og han skal fly meg inn til Bjørnøya og Svalbard.

Kan ikke risikere at han tar igjen med diverse looper og opp og ned øvelser som hevn.

Men egentlig er jeg ikke redd for akkurat det. Det som kanskje jeg er mest spent på er at det blåser ORKAN på åpne havet. Det har jeg aldri opplevd før. Så jeg må innrømme at hjertet banker litt heftigere akkurat nå. Skipperen har pålagt samtlige å sikre alt løsøre så ingen ting skal fly veggimellom. Vi får bølgene inn fra babord side og det vil bety at KV Svalbard vil rulle noe infernalsk. Også jeg som har køya mi plassert slik at jeg mest sannsynlig vil rulle ut av køya flere ganger i løpet av natta. Fytte Rakker’n.

Jeg har tatt noen forhåndsregler. Har spist lite til middag, kun et stykke fersk torsk og en potet. For hvis jeg må mate krabbene, er det ikke mye mat de får.

Jeg lærte av skipperen at cola og knekkebrød er dietten som bør inntas til frokost som er neste måltid. Og så god som mater er her ombord da gitt. Så får jeg bare nøye meg med knekkebrød da.

Hvordan jeg er når jeg skal på direkten både i Nitimen og i nyhetsprogrammet Sveip som går på NRK2 i morgen ja, det får tiden vise. Her er det bare å holde maska å la det stå til.

Foreløpig har jeg greid meg bra i stiv kuling, men orkan, nei det er jeg spent på. Det skal visst være over 10 meter høye bølger. Heldigvis så har de både lege og prest om bord så her kan det bli både medisinsk og åndelig hjelp. Men, tenk om de også blir sjøsyke? Hvem skal yte meg hjelp da?  For jeg regner med at nå har alle mer en nok med sitt. Godt at jeg har meget kort vei til toalettet.

Nei, nå begynner det å rulle. Jeg tror jeg må løpe!

Rune

P.S. Sandefjord vant 3-1

Dette innlegget ble publisert i Behind the scenes, Rune og merket med , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Ikke så høy i hatten

  1. Knut Vollstad sier:

    Hei

    Sikkert en flott tur å være med på dette. Jeg så KV Svalbard til kai på Sortland fredag den 13. Det var da en stor plakat med en rød L hengt opp på hekken, vil det si at de lærekjørte med ny skipssjef? Eller noen annen for for spøk, du kan jo spørre ombord. 🙂

    Mvh
    Knut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *