En luftig tur!

unnikopter.jpg

Fotografen min Torgeir og jeg var så heldige å få være med på en helikoptertur på Svalbard nå i kveld! En utrolig opplevelse der vi fikk se isbjørn (!) og is ialle varianter. Men det er ikke mye sjøis å se..

Avsender: Unni Ødegård

Jason Roberts koordinerer produksjonen vår her oppe, og han inviterte oss med på helikoptertur! Dette var ikke i følge planen, og kom som en stor gledelig overraskelse. I flott vær fikk vi muligheten til å filme fra luften (bli jo så lekkert på TV), og vi landet i landskap så ubeskrivelig vakre. UTSTIKS FRA HELI.JPG
Det gjorde ikke opplevelsen mindre at vi så isbjørnspor der vi landet, og da vi fløy videre så vi isbjørn bare noen hundre meter unna der vi hadde vært! Spennende!
Men det er lite sjøis på Svalbard i år som i fjor. På østkkysten, der vi fløy, der det vanligvis er flere kilometer med pakkis, fantes det ikke is i det hele tatt. Det er ikke gode nyheter for sel og isbjørn!
Imorgen setter vi kursen for Ny Ålesund. So Long!

Dette innlegget ble publisert i Øyenvitne i Arktis. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til En luftig tur!

  1. Kysten sier:

    Veldig flott landskap der oppe, og det må jo være reine privelegiet å kunne jobbe med en produksjon der oppe. Lykke til! Gleder meg til det ferdige resultatet!

  2. lurer sier:

    Har dere med forskere på turen, eller er det du, fotografen og hjelpemannen som er med. når skal programmet sendes?

  3. Harry Devil sier:

    Ser utrolig vakkert ut – skulle veldig gjerne vært der med dere. Jam-sessiion i Ny-Ålesund hadde vært noe! Ha enfiini tur og jeg er helt sikker på at det blir en kanonbra dokumentar om et viktig tema.

  4. Unni Ødegård sier:

    Vi skal ut med Kit kovacs i dag, hun forsker på sel i kongsfjorden. Det knytter seg stor spenning til om ringselen har klart å finne et sted å få unger,,, det gjorde den ikke i fjor! Programmet sendes i oktober. Leeenge til..

    Unni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *