Til Damaskus

Martin Ross ville ha recap – dvs få en periode til som ISAF-soldat i Afghanistan. Hans mor, stortingsrepresentanten, bruke sine forbindelser og fikk stanset ham. Hadde han blitt drept i forsvaret av sitt eget land, sier hun, kunne hun kanskje levd med tapet. Men at han skal dø i forsøket på å hindre afghanerne i drepe hverandre? Det har de alltid gjort og det kommer de alltid til å gjøre. Sier hun.

Martin griper muligheten når den kommer. Han verver seg til en krigsherre med opiumspenger. Samtidig lyver han for familien og sier han skal reise jorda rundt i et år. Lena vil følge ham på reisen. Hun steller istand en voldtekt/drap seanse på Bygdøy til ære for forsvarsministeren for å at han skal bli ferdig med Afghanistan-behovene sine.

Så plumper Martin ut med at han skal tilbake til Afghanistan. Lena truer med å gå til pressen med deres Bygdøy-forestilling hvis han reiser. Sayyid, som har vervet Martin, truer med at Lena kan bli utsatt for en virkelig kniv dersom Martin deserterer og ikke reiser.

Martin reiser. For å mellomlande i Damaskus. Vi lånte tittelen på episoden fra Strindberg: Til Damaskus. For å antyde at det kan være flere enn Paulus som får avgjørende aha-opplevelser på de trakter.

Nå tetner det seg til i Kongshavn!

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *