Hva er favorittstillingen din?

sexstillinger

I 1957 ble Agnar Mykles roman Sangen om den røde rubin konfiskert og forbudt. Magne Lindholm:

Agnar Mykle ble anklaget for to alvorlige normbrudd. Det første var at han sa noe alle visste. Han fortalte med stort talent om et aktivt og normalt sexliv. Han beskrev kåthet og kjærlighet som kåthet og kjærlighet. Som en litteraturens Karl Evang innførte han seksualhygiene også på romanens område: Åpenhet, lys og litterært såpevann måtte til for å fjerne den ramme lukta av kristenmanns pikk.

Virker det kjent?  Lørdag 6. november 2010 har 8186 sluttet seg til Facebook-siden «Nei til NRKs Trekant». 5272 er venner med Facebook-siden «Ja til NRKs Trekant.» Argumentene putrer og går.

I det urbane Norge er Nei-sida en kuriositet –  ikke sex før ekteskapet, og hva ville Jesus sagt. Nei-sida representerer de forfulgte, de som blir mobbet og ledd av. De har tapt posisjonen. Det er ikke så mange tiår siden de var forfølgerne. Det var de som fikk dømt og knekket Mykle.

Facebook-siden deres har argumenter som

Hvis det ikke er forskjell på mennesker og andre dyr, hva hindrer oss i å ha en seksuell lavalder? (Mener vel hvorfor har vi da seksuell lavalder..?) Hvorfor er det ikke greit å ha sex på gata? Gå naken rundt offentlig? Vi er jo bare dyr? 

Ja-sida kan hvile trygt i en selvfølelse som støtter seg på det fordomsfrie, livsglade og ser foreløbig ut til å være mest opptatt av å bli flere enn nei-sida – og mener ikke så mye. Ja-sida behøver ikke mene noe. De står for alle de riktige tankene som tenker seg selv.

NRK bidrar selvfølgelig. Her kan du stemme på din favorittstilling. Mulig resultatet kommer i Nitimen: Norges nasjonalblomst, nasjonalrett, nasjonalstilling.

 I Kongshavn møter Afghanistan-veteranen Martin Ross en katolsk pater- og hevder at hans meninger om sex og samliv er uten verdi fordi pateren har valgt noe så fjernt som å leve i sølibat. Martin får muligens sine forestillinger modifisert noe. Facebook-debattene som foregår i Norge nå, kan være både nyttige og interessant materiale for forskere. Den som vil dypere inn i Vestens forhold til sexualitet og en spennende gjennomtenkning av vilkårene for vår driftutlevelse, har mye å hente i den homofile, HIV-smittede, britisk-amerikanske katolikken Andrew Sullivans bok The Conservative Soul: Fundamentalism, Freedom, and the Future of the Right. Herved anbefalt.

 

Dette innlegget ble publisert i kjærlighet. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Hva er favorittstillingen din?

  1. Aslak Moe sier:

    A pro pos sex og Kongshavn – jeg hadde æren av å regissere en sexscene i Kongshavn – i begynnelsen av episode seks. Sex egner seg godt på radio – så lenge vi holder oss innenfor lovlig sex lager lytteren selv (og må selv ta ansvaret for) de bildene som kommer opp på den indre netthinne – og sexscener på film og teater har ihvertfall for meg alltid hatt en lei bismak – antakelig fordi det sjelden finnes noe tolkningsrom. Jeg blir sittende å vente på at det er forbi, så fantasien min kan bli aktivisert igjen. Radioteatern i Sveriges Radio lager forresten rene sex-historier under overskriften Radiosex – se http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=965&artikel=2377684. (I Kongshavn er det dessuten en rett-etter-sexscene i begynnelsen av episode fem, samt en litt-lenger-etter-sexscene i episode tolv og rett-før-sex-scener i episode elleve og tolv, pluss sikkert flere, som jeg ikke har regissert.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *