Linn Fleksnes

skaaber_stort_tcm48-105525

I Hjerte til hjerte gjør Linn Skåber noe mange advarer mot. Hun skaper en figur de fleste får behov for å dra til. Ufordragelig, hensynsløst selvopptatt manipulerende. Linn Skåber spiller en Linn Skåber som har Marve Fleksnes´ suverene mangel på samvittighet og superego. Men der Fleksnes er sjarmerende, er Skåber et helvete.  Det fins sikkert dem som ikke orker å se på dette skrekkelige kvinnfolket som torturerer alle rundt seg. Men mange forguder skikkelsen. Brita Møystad er en av dem:

– det er helt vidunderlig. Det er ikke slik at man brøler av latter over Hjerte til hjerte 2. I stedet holder man pusten i 40 minutter i ren frykt over å gå glipp av den minste gale, ubehagelige, heslige detalj. Etterpå har man bare lyst til å ringe alle vennene sine og skrike av lykke og forferdelse mens man gjentar hver replikk og hver grimme situasjon.

Vanligvis er det en forventning at vi må kunne identifisere oss med en hovedkarakter – gjenkjenne noe i oss selv, uansett hvor aparte eller jævlig denne karakteren er. Denne dama gjenkjenner vi bare i andre rundt oss og på jobben. Hun er for fæl. Linn Skåber tar attpåtil sjansen på å gi henne sitt eget navn. Noen seere kan ellers ha problemer med å skille mellom rolle og skuespiller når rollen er fæl. Her vil de nok holde solid avstand, dersom de skulle møte Linn Skåber i virkeligheten.

Dette er en underholdningsserie. Det er ikke dramatikk i tradisjonell forstand. Forskjellen er interessant. Rollen Linn Skåber har åpenbart det engelskmennene kaller a fatal flaw. En tung karakterforstyrrelse som ødelegger for relasjoner og utfoldelse. Det er et utmerket utgangspunkt for dramatikk, særlig når denne karakteren også har ambisjoner. Slik rollen Linn Skåber har. Men i dramatikk som skal dykke ned i mennesker og liv, må denne karakteren møte skakende og skjebneskapende motstand. Hun må konfronteres slik at det får konsekvenser. I konfliktene som oppstår da, kommer vi under huden og ned i mørkere drivkrefter. Hjerte til hjerte en underholdningsserie og har ikke de ambisjonene. Rollen Linn Skåber møter motstand, men ikke verre enn at hun kan børste det av seg og herje videre. Med nye prosjekter i neste sesong.

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *