Et interessant råskinn mens du venter

9788242149305Nå er den kommet på CD!  Det er saft og kraft i de gamle sagaene. De roper etter å bli formidlet i ny form. Men forsøkene på å overføre dem til scene eller film har sjelden vært særlig vellykket. NRK Radioteatret mener at dramatisør og regissør Morten Cranner sammen med lyddesigner Erki Halvorsen knekket koden.

Egil Skallagrimsson har mye uoppgjort med kongssønnen, Eirik Blodøks, og de gutta tar ikke sine konflikter til riksmeklingsmannen, for å si det sånn. Men Egil er mer enn et råskinn. Han er sannsynligvis den eneste dikter i verdenshistorien som har berget livet ved å skrive et hyldningskvad til sin bøddel. Vi mener at verdenspremieren på Egil Skallagrimssons saga som hørespill var en begivenhet, en frekk, moderne, poetisk action-komedie, som det virkelig svinger av. Pressen og kritikerne oppdaget det ikke. Helt taust.

En lytterreaksjon:

Beste og galeste som er laga på mange år! Beste hørespillet jeg har hørt. I samme klasse som Dickie Dick Dickens og Stompa-hørespillene. Har ikke moret meg sånn med radio på svært lenge.

Nå har du sjansen til å storkose deg mens du venter på Kongshavn! Hør en fet smakebit.

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *