Dramatikken tar kampen med journalistene

cd562a7740714440962286a83e785d54_Fru_Statsmand

Kongshavn er en aktuell, politisk dramaserie. Journalistikken har forlengst invadert dramatikkens område og i stor grad forvist den til de innestengte privatsfærer.  En måte å svare på er å la dramatikken invadere journalistikkens virkelighet

Dramatikk er tidens seirende uttrykk. Radio- og tv-reklame består stort sett av små dramatiske forløp. Reklamens manusforfattere er våre mest spilte og med velstående dramatikere. Journalister lever av konflikt – og skaper den der det må til.  Nå er det tydelig tendens til at dramatikerne i større grad mesker seg med det stoffet politiske journalister lever av. Og dramatikerne kan gjøre det mye friere, mer nærgående og privat. De behøver ikke ta hensyn til værvarsom-plakaten. Alle vet at de lyver. (Bortsett fra en forfatter med sin kamp.)

Danmarks Radio har laget Borgen, som også går på NRK. Politikk på høyeste plan. Det danske Radioteatret har laget en parallellserie, Udenfor Borgen.

Historien foregår i det samme politiske univers som «Borgen» i tv. Det vil sige før, under og efter valget. Hvor tv’s historie handler om politikerne og magtspillet PÅ Christiansborg,  handler radioens historie om embedsværket og magtspillet udenfor borgen – den anden side af magten i Danmark.

Vent mer politisk drama i tiden kommer kommer. Du skal heller ikke se bort fra at dette vekselbruket med dramaserie fra samme univers både i radio og på tv også kommer i Norge. Det er en mulighet NRK har – ingen andre.

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *