Hoppuka større enn OL?

Så er vi endelig kommet til den tiden av året jeg kanskje gleder meg mest til. Den 54 hoppuka starter i dag med kvalifisering til det første rennet i Oberstdorf. Og la det være helt klart; Hoppuka er noe spesielt. Men det har ikke bestandig vært slik. De første årene levde arrangementet i skyggen av OL, VM, Holmenkollen og Lahti. Det var først på 60 tallet at hoppuka befestet den posisjonen konkurransene har i dag.
Så kan man spørre seg, er det i dag, større å vinne hoppuka enn å vinne OL gull?
I hoppuka må 8 hopp være vellykket, i OL er man mester med kun 2 hopp.
Til nå er det kun Espen Bredesen og Toralf Engan av de norske som har vunnet både OL og hoppuka.
Vår egen Espen Bredesen mener at sportslig sett er det størst å vinne hoppuka, men prestisjemessig er det større å ta OL gull.
Hva mener dere der hjemme?

Nå skal jeg fortsette og forberede meg til dagens kvalifisering. Godt å være i gang igjen…

Dere hører fra meg hoppvenner!

Arne Scheie

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

70 kommentarer til Hoppuka større enn OL?

  1. Geir sier:

    Her i huset gleder vi oss noen unger! Vi skal samles flere kamerater i ettermiddag for å se kvalikken! Vi gleder oss stort!

    Stå på Arne, du er halve hoppuka!

  2. Gleder meg vilt til uka og ikke minst ¨høre på deg! Håper du norske gutta har litt ekstra krutt i beina . Bare trist at muligheten for at Kollen skal rives ble forsterket idag. Hva mener du Arne?

  3. Trønder sier:

    Hopp interesser meg lite pt. Bedre i gamle dager. Scheie, du er kunnskapsrik, men det blir for kjedelig og vitenskapelig med deg. Bedre med Lilleliens: Saken er biff osv….

  4. fridtjof wedum sier:

    det blir vel total seier til de norske

  5. Trønder sier:

    Hopp interesser meg lite pt. Bedre i gamle dager. Scheie, du er kunnskapsrik, men det blir for kjedelig og vitenskapelig med deg. Bedre med Lilleliens: Saken er biff osv….

  6. Hoppsjefen sier:

    Mye frem og tilbake i forhold til bygging av Rødkleiva, Arne. Hva synes du?

  7. martha sier:

    Heihei!
    Jeg synes hoppuka er utrolig spesielt, men nest best etter OL! Ville bare si at du er en flink komentator, så bare stå på! Hilsen en ivrig hoppjente.

  8. eivind sier:

    hei, er en liten gutt på 11 som elsker sport, og da står også hopp i mitt hjerte. vi får krysse fingrene for de norske gutta! god jul til alle sportsfrelste, hoppuka er stor!!

  9. arild sørensen sier:

    Hei Arne.god jul.Sitter hjemme i norge og ser på hopping, mye dårlig men de er jo ikke bedre men var en tur i linderud kollen i går og så på noen kjempe gode yngre gutter, og det er en gjeng i fra kollenhopp på lillehammer og der er det veldig mange gode juniorer så om de fikk lov å prøve seg ute i blant utlendinger så er jeg sikker på at vi (norge) kommer på plass i toppen igjen.

  10. bennybankbox sier:

    hopp uten Arne er ikke det samme!

  11. bennybankbox sier:

    men Bredesen henger seg vel mye opp i forhold hele tida,greit nok,men syntes det kan tones ner litt hvertfall
    ellers ønsker jeg dere begge ett flott nytt år!!

  12. arild sørensen sier:

    hei arne.er litt uenig i at det er trenerne som er der nede som skal ha så stor kreditt. for det er jo klubbterenerne som har gjort største jobben og selvfølgelig hoppern selv.jeg synes det settes for stor vekt på trenerne har vm eller ol for det er i allefall den som hopper og ikke den som vinker som gjorde hoppet.

  13. Stian Hagen sier:

    Blir PROVOSERT av de tyske hjelmene. De fikk forige sesong en disign som minner om hjelmene fra 1940 tallet. Hvorfor bruker Tyskerne egne hjelmer ??

  14. Mr. Moonlight sier:

    Dette er godt gutta! Men hva syntes dere egentlig om Tracy Trigger & The Moonbelievers?

  15. Thor - E sier:

    Janda har etter min mening vært suveren i år. Han kommer til å knuse all motstand i årets hoppuke. Ahonen er ikke den samme som ifjor, og de norske takler ikke presset. Beste nordmann kommer på 13. plass i sammendraget.

  16. Kjetil A. Berg sier:

    Det er vel store prestasjoner begge to. Imidlertid er jo hoppuka en årlig foreteelse, mens OL jo bare arrangeres hvert fjerde år. Uansett må det være stort å vinne begge i løpet av karrieren, som Espen Bredesen opplevde.

    Tror du på medaljer i OL i Torino, Arne?

    Mvh
    Kjetil A. Berg,
    Halden.

  17. Mr.Sun Goes Down sier:

    Ja jeg mener det er best å ta hoppuka sammenlagt, men det er jo selvfølgelig opp til hver og en.., Jeg tok jo hoppuka får 28 år siden og mener den står høøyst…
    Heia Tracy Trigger And The Moonbelievers

  18. A. sier:

    Enig med Espen når det gjelder OL/hoppuka. Sportslig sett er nok hoppuka det største innenfor hoppsport. Vinner du hoppuka, vil du bli husket!

    Godt at hoppuka er i gang igjen, gleder meg!

  19. Mr.Sun Goes Down sier:

    Hei-….., Jeg blir litt provosert av Pål Gordon nilsen.., Han trur han er kul forann skjermen men nei det er han ikke. Kan han egentlig i det hele tatt noe om Hopp???
    Heia Arne Scheie Stå på.., Hopp sesongen er ingenting uten deg:D

  20. Thomas sier:

    Janda vinner hoppuka. Nordmennene er altfor ustabile til å vinne både hoppuka og verdenscupen sammenlagt.

  21. Hei Arne.
    Sportslig sett er det nok større og vinne hoppuka enn OL, men OL er jo noe spesielt det og siden den er vært 4 år. Espen sier jo selv at det umulig og sammenligne disse 2 arrangamenter.

  22. Mr.Sun Goes Down sier:

    Hva trur du Arne??? Blir det kvalik??

  23. ve sier:

    Hoppuka er hopp-sportens Tour de France, og kan ikke sammenlignes med OL. I framtiden tror jeg «Nordic Turnament» (den Finsk-Norske hoppuka med avslutning i Kollen) vil bli hoppsportens Spania-rundt.

    mvh
    Viggo E.

  24. Stine sier:

    må si du har en av de beste jobbene det går ann å få, arne. Hvertfall hvis man er interessert i hopp, og sport generelt. Tror de norske gutta ikke er helt på topp, men håper og tror at Bystøl kan slå til;)

  25. Kai sier:

    Hei Arne (og Espen)

    Når kommer den første hoppbakke innendørs?
    mvh Kai fra Enebakk

  26. Hoppfan sier:

    Hoppinteressert og lyst på egen blog? Start din egen blogg gratis på http://skihopp.no/blog/ Har også støtte for mms!

    Ha en forrykende hoppuke!

  27. Frode Kolbu sier:

    Hoppuka må være det største for hoppere. Det er helt oppe med fotball VM (kanskje også EM) for meg. Norge har selvsagt lange gode tradisjoner som gjør at sporten står sterkt i vårt langstrakte, men det ville ikke være halvparten uten Arne Scheie!!

    Jeg er glad i deg Arne, og du gjør vinteren mange hakk lysere. Hoppe etter, Wirkola… Hva med å forsøke seg som hoppkommentator i NRK?? Alle andre kan bare sette seg på hoppkanten.

    Bedre makker enn Espen Bredesen kan heller ikke oppdrives. Gleder meg til en ukes lang thriller.

    Kos dere der nede!

  28. HoppErTopp sier:

    Yey! Jeg har gledet meg til dette helt siden sist sesongs hoppuke ble avsluttet! Tror riktignok ikke nordmennene kan hevde seg denne gangen, men for meg er ikke det død og pine. Spennende er det jo uansett, men i år tror jeg at jeg må heie litt ekstra på Jens Salumae fra Estland. Ingen spesiell grunn, men jeg pleier å blinke meg ut en outsider for hver sesong. Tidligere favoritter var Frank Löffler og Dirk Else, men de nådde jo aldri heeelt opp. Men den store kongen var Roberto Cecon. Han var rå! Han var på resultatlistene uke etter uke, renn etter renn, men han gjorde det vel aldri helt storartet så lenge jeg har fulgt med (siden 1996-97-sesongen). He he he. Vel, hopp er topp!

  29. Tor Erik Skovly sier:

    Hei Arne!
    Gleder meg til å se de norske hopperene.
    Men må si at min favoritt hoper er Janne Ahonnen,
    han helt fantastisk å se på.
    Hadde vært morsomt om Sigurd Pettersen hadde fått det til igjen.
    Stå på Arne.

  30. John sier:

    Hoppuka er for meg, Nykänen Oppås Vettori, og de gode minnen når jeg var liten. Det var jul, skolefri, og hopprenn på tv.

    Kanskje ikke like stort nå lengre, men du verden det har fortsatt sin sjarm. Kanskje bare «Abide with me» en ettermiddag i mai, som har samme åndelige sportssusen for meg.

    Hvem har du troen på av de norske i år da, Arne? Jeg sitter og håper litt på Sigurd Pettersen han har hatt nok motgang nå, men jeg må vel innrømme at det sannsynligvis er Ljøkelsøy som nok en gang viser seg som den mest stabile over fire renn. Men vi får vel være storfornøyde om vi har en nordmannen på pallen sammenlagt.

    Hoppuka vs Ol. Tenkte jeg skulle kommentere dette litt også. Det er vel en større prestasjon i seg selv å vinne hoppuka, men samtidig er jo OL kun hvert fjerde år, så alle storhoppere vil vel på et eller annet tidspunkt klare å prikke formen til nyttårsuken. Likevel, når en mann som Simon Amman kan ta dobbelt ol-gull, så sier det også litt om hvor viktig akkurat dagsformen er i hopprenn. Og dagsform over fire enkeltdager, er jo ikke så lett å få til. Tror jeg vil ende på størst prestasjon å vinne Hoppuka, men kanskje et enda større øyeblikk for den som vinner et Ol gull. Sammenligningen blir nesten i samme bane som cup vs seriespill, ikke samme type klimaks, men verdige vinnere er den som står på toppen til slutt uansett.

    Et siste spørsmål, som du om noen kan svare på Arne. Har vi noensinne sett vinnere av hoppuka, uten enkeltseire?

  31. Svein M sier:

    Hoppsan Arne og Espen!

    Hoppuka må være klart større enn Ol. 8 hopp teller og det er noe annet en et enkeltrenn med 2 hopp. Den som er best i hoppuka må være klart bedre enn en som vinner i OL. Hvorfor har hopperne så mange hoppdresser med seg? Vet dere noe om dettte? Det skulle vel gå an å ha tilpasset en eller to før avreise? Godt nytt hoppår til dere begge fra Molde(ikke så langt unna Hjelset-Fram)(Arne husker vel Mork & co?)

  32. Arild Berg sier:

    Jeg vil si meg HELT enig med John her. Og, ja, vi har vel sett vinnere av hoppuka uten enkeltseire, men det begynner å bli noen år siden.
    En annen ting som gjør hoppuka til noe mer spesielt enn OL, er jo det at dette dreier seg KUN om hopp. Ingen kunstløpere kan komme og stjele overskriftene!

  33. Lillegutt sier:

    Hei Arne.

    NÅ må det være på tide å slutte å folusere på været/vinden når hopperne hoppper. Dette er VINTERSPORT, og da må man regne med forskjellig forhold for hopperne. Vær så snill, Arne, å demp mpraten om forholdene!. Ellers så er du en god komentator for en kjempegod sport.

  34. Ørjan Hagen sier:

    Jeg mener at det er større å vinne ol gull, for da er alle med å det er ikke flere bakker bare en, bakker kan gjøre utslag!!

  35. Jonas Winger sier:

    Hei, Arne. Jeg mener hoppuken har et større navn og inneholder større prestisje enn både VM og OL. Som du har nevnt, har både VM og OL bare to hopp som skal avgjøre, mens det er de mest stabile – altså de beste – hopperne som gjør det skarpest i hoppuka. Man skal kunne prestere best flest ganger for å vinne, og det mener jeg er et tydelig bevis på at man er verdens beste hopper.

    Gleder meg voldsomt til hoppuka starter. Tradisjonsrik «happening» som en hver nordmann nyter.

  36. Kristina Finnanger sier:

    For å svare på spørsmålet ditt, så må jeg si meg enig med Espen Bredesen. Det ER større å vinne Hoppuka, men det er mer prestisje å vinne OL.

    For meg er hoppuka årets sportslige høydepunkt ( bortsett fra de årene med OL), og det at jeg ikke får den med meg i år er kjempe trist. Har gledet meg kjempelenge, men da jeg fant ut at NRK ikke sender Hoppuka på Nett-TV, kun på «ordentlig» TV ble gleden knust. I år sitter jeg nemlig i USA, og får derfor ikke fulgt med på hopping eller skiskyting, som er de to vintersportene jeg alltid følger med på. Så her kommer det litt ris til NRK; få Hoppuka inn i sendeskjemaet til Nett-TV’n!!!!

  37. Audun Kristensen sier:

    Hoppsporten er på ingen måte like spennende som på 60-tallet med Engan og Wirkola i svevet. Ingen kan måle seg med Wirkola, etter mitt syn. 146 meter i Plancia med planker og herlig mykt nedslag. Kanskje har det også med alderen – var 10 år med Bjørge Lillelien i radioen 1964.

  38. arild sørensen sier:

    det må jo være espen bredesen som hopper i v stil men det er jo stor forskjell på stilarter, slik at det er jo feil å sette «skihopp» i mot aereodynamikk som dagens hopp er.

  39. Paul Paulsen sier:

    Heisan Arne (og Espen), etter å ha opplevd at Simon Amman og Tommy Engebretsen vinne store mesterskap på grunn av værforhold, mener jeg at det å vinne hoppuka må være det største.
    Og den største av alle er jo naturligvis Bjørn Wirkola.(Hvem tør vel hoppe etter han ?? )

  40. Kazujoshi Funaki=) sier:

    V-stilen gjelder og verdensrekorder, så jeg blir nødt til å si enten Roar Ljøkelsøy eller Bjørn Einar Romøren.Romøren utfører de sjukeste hoppa, mens Roar er jevn og stabil.Wirkola og Bredesen var sikkert gode, men som sagt rekorder og V-stilen gjelder for sånne som meg.

  41. Raymond Wardenær sier:

    Så er vi i gang med «duellhoppingen» igjen. Jeg er ingen tilhenger av dette systemet, men gar et forslag som JEG synes vil være bedre. I stedet for at den beste møter den svakeste, med 48 hoppere mellom, og nr. 25 møter nr. 26, to som altså her jevnlike, burde det for å få det mer rettferdig være slik at nr. 1 møter nr. 26, nr, 2 møter nr. 27 osv. Da er det alltid 25 plasser mellom de to som møtes. Hva synes du om det?

  42. Birkern sier:

    Hei, Arne! Med fare for å rette fokuset bort fra selve hoppuka,drister jeg meg likevel til å stille deg dette spørsmål: Var det en løk jeg så du hadde tatt med deg inn i boksen i dag?

  43. Stefan sier:

    Hvor mange verdenscup seierar martin schmitt

  44. Ole O sier:

    Du som er så detaljert i dine kommentarer. Hvordan greier kameraet å holde den beregnede «så langt må man hoppe» streken som vises på skjermen. Den følger jo ikke kameraet, men er fosset fast til bildet. Ikke vises den i reprisen heller?? Effekten er jo veldig seerverdig.

  45. Herulf Olsen sier:

    Hei på deg Arne !
    Og takk for at vi ha deg på NRK.
    Selv om fotballen gikk ril en annen kanal.
    Du er den beste sammen med to som komenterer skiskyting.
    Bjørn Wirkola er nok den største gjennom tidene når en tenker på både økonomi og utstyr. Selv om det er blitt tøffere i dag med også større bakker og V stilen, som krever mindre vind. Jeg har vært med flere år i Vikersund som en del av dugnadstimet.
    Men jeg ser nok at hoppuken er den største, for du må være på topp i fire renn.
    Gleder meg til fortsettelsen i vinter.
    Og fint med Ljøkelsøy i dag.

  46. Sandra sier:

    jeg gleder meg som en unge til hoppuken… men fotball er best. =) Stå på arne… RBK klubben i mitt hjerte

  47. Stian sier:

    Hoppveka er kvart år..men OL kvart fjerde…OL er større…..

  48. Lars Wangen sier:

    Hei Arne!
    Må si at jeg gleder meg stort til å se alle de lange hoppene,som kommer i denne 4 hill tournament. Regner med at de norske har minst 3 blant de 7-8 beste i samtlige renn,og vil sloss om sammenlagt-seieren.
    Det gleder meg også at det gror veldig godt i hoppsporten for tiden,med tanke på alle de unge guttene,og jentene,som er up and coming.
    PS! Du er en fantastisk kommentator. Hva ville hopping på NRK vært uten deg?
    Lars

  49. Ragnar sier:

    Som ribbbe, øl og akevitt!
    Hoppuka er definitivt den største «happeningen» i hoppsesongen! Romjul og nyttårsdag uten hoppuke ville være som å spise Grandiosa julaften! OL er spennende – men ikke pga av hopp-konkurransene. Og Arne – kommentarene dine er suupert grunnlag for sammenligning i en idrett hvor regelendringer er mer prinsippet enn unntaket! Måtte du henge med i 50 år til!

  50. arne_svarer_ikke sier:

    Ser ikke ut som arne gidder å svare i sin egen blogg..
    Hvorfor ha en blogg da?
    Ellers er hoppuka ødelagt etter utslagskonkurransen kom inn i bildet.
    og OL er hvert 4 år.
    Selv setter jeg skiflygnings VM høyest!

  51. Ola sier:

    Den som hoppet penest av alle gjennom alle tider: Toralf Engan.

  52. Øystein sier:

    Hei Onkel Arne.
    Du er sjef!
    Prøvde å se hopprenn på en annen kanal..
    Det var fiasko det.
    Stå på!

    Ø…

  53. Ørjan Hagen sier:

    Hoppuka er ett av høydepunktene om vinteren!! Å spesielt gleder jeg meg til lag og duell hopping, så håper det vil fortsette!! Sier en glad gutt fra Odnes.

  54. Ola sier:

    Etter Arne Scheies mening er et hopprenn vellykket bare hvis de aller fleste hopperne lander i bånn på bakken.
    Dette er selvfølgelig en gal innstilling. Det viktigste er vel at alle konurrerer under like forhold og at den beste vinner, og selv om de fleste skulle ta nedslag midt i unnarennet. Hilsen Ola.

  55. Peter Overå sier:

    Er ikke veldig interresert i hopp men OL kommer først så Hoppuka og VM sist!

  56. kåre sier:

    Hoppuka er sikkert bra den,men når det ikke er noen nordmenn i teten blir det kjedelig.Hopp under 140 er ikke moro å se på lenger.

  57. Ola sier:

    Scheie (og Espen?) syntes Kuettel burde fått 20 i stil. Men så han (de?) ikke det elendige nedslaget? Og man kan lure på hvorfor Roar L. bare får 19 – han har jo en ypperlig stil og et ypperlig (ordentlig) telemarknedslag. De fleste andre bare jukser seg til en liten bøy i knærne med sleiv og oppnår samme stilkarakter. «Something is rotten..»
    Hilsen Ola.

  58. Ola sier:

    Men Arne svarer ikke. Han har kanskje ikke noe svar. Han liker bedre å gjenta og gjenta de gamle historiene som bare kjeder seerne. Er vi interessert i å høre om ombygging av en skibakke før 2008, og hva med 2007 osv.osv. om igjen og om igjen….
    Ola.

  59. Jan Rune sier:

    Hei Arne!!!
    Det blir uttrolig kjedelig å se hopprenn da du slutter med å kommentere. Jeg håper du driver på i mange mange mange år til. Har allerede begynt å grue meg til du eventuellt slutter men det håper og tror jeg ikke du gjør. STÅ PÅ ARNE

  60. joachim sier:

    seff!!!!ikke noe diskutering en gang enig med MIKA..der
    Tull av gutta og si Hoppuka er større Ol er større.
    Kan du skaffe med Ol billteter Arne????Kan du ta en hilsen fra meg kl 15:00 hils til joachim karlsen på kvalifiseringen

  61. Ola sier:

    Mon ikke Scheie trenger en avløser nå, for makan til masete hopp-kommentator! Det er jo ikke stans i ordstrømmen som surrer og går omkring kjedelig «fakta» om ditten og datten, i rasende tempo. Må han absolutt klemme ut av seg alt det han vet, da?
    Hvis Sverige-TV’n sender fra hopprenn, skrur jeg over til dem, for der får man bare saklige og nødvendige kommentarer – uten at det vi selv kan se på skjermen blir fortalt!
    Hilsen Ola.

  62. Fred-Rune sier:

    Hei Arne! Hoppuke større prestasjon enn OL. Ahonen vinner foran Janda. Scheie og Bredesen er meget bra, Espen sine kommentarer har tilført disse hoppsendingene en kvalitet. Send hjem også Romøren og Ingebrigtsen.

  63. Mathias sier:

    ja!!!!!!!!

  64. grinebitern sier:

    Scheie maser verre enn noen gang, og hvorfor må han skrike så fælt når en nordmann gjør et godt hopp? Det var nesten en lise å høre Rike og Carlsen igjen i ettermiddag; de er saklige og rolige (stort sett) og tildels, understreker tildels, morsomme. Har Scheie humoristisk sans, tro?
    Grinebitern.

  65. Fredrik Knudsen sier:

    Yggeset trenger et minnesmerke, han også: La ham få æren av nevngiver til det gamle gode potetsekk-nedslaget, jamsis og fælt.. En «YGGESET»
    Ha det godt!
    Fredrik

  66. per Maltun sier:

    Hva het finnen som landet på sletta og ødela seg stygt i skiflyging (før Matti Nykenen)

  67. Marius sier:

    Hoppuka er da ikke større enn OL da Arne men det var jo et godt spørsmål da ;P

  68. Jørn sier:

    Harada i OL.

    Dette blir et sidespor men..

    Jeg fikk med meg at Harada gjør ol-comeback. Blir selvfølgelig et hyggelig gjensyn det. Men er Harada virkelig blant de 6 beste hopperne i Japan?

  69. Marius sier:

    Masomico Harada bør hoppe i OL og hoppuka er ikkje større!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *