Krabbefiskere fortviler over tyvfiske

Heia 😀

Denne mandagsmorgenen fortalte vi om det åpenlyse, ulovlige krabbefisket i Porsangerfjorden. Men vi fortalte også historien om en grafiker fra Finnmark som stiller ut kunsten sin i hovedstaden. Tre timer med morgensending ble tilbakelagt – og gikk du glipp av det, finner du et lite resymé her:

Fiskere fortviler

Et ulovlig krabbefiske i Porsangerfjorden har blitt drevet nesten helt åpenlyst. Fiskeren Bernt Wilhelsen fra Kistrand fortalte i dag at fiskere vet om båter som sier de har fisket i friområdet i Porsanger, men som aldri har vært der.

Kunst til å bli svimmel av

Finnmarksgrafikeren Arnold Johansen er en av tre norske samtidskunstnere som har blitt valgt ut for å dele plass med Muchs grafiske verker på Munch-museet i Oslo. Den 13. november kl 1900 åpner utstilingen som skal feire 90 års-jubileet til foreningen Norske Grafikere. Og bildene Arnold Johansen sender nedover, kan gjøre deg svimmel i hodet. Hør reportasjen her!

Hvem tar mest krabbe?

Eilif Mathiesen satt hjemme og drakk kaffe da han hørte på dagens finnmarkssending. Og siden han løftet opp telefonrøret og ble med på dagens konkurranse, kan han nå drikke morgenkaffen sin fra et vaskeekte NRK-krus. Han svarte nemlig riktig på begge spørsmålene i dagens sending – som var disse:

1)

Hvor ligger det største krabbemottaket i Øst-Finnmark?

Svar: I Vardø (Arctic Catch)

2)

Hvor er det kvoteregulert fiske etter kongekrabbe i Finnmark?

Svar: Fra Nordkapp og østover (innenfor 12-mila) 

Vi gratulerer!

 

halldor.asvall@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *