Frank Sinatra på finnmarksdialekt :-)

 

God torsdagsmorran 🙂 I dag er det knallvær i fylket. Meteorolog Bård Fjukstad kunne fortelle at vi i Finnmark har det fineste været i Norge i dag.  Temperaturer opp mot 20 grader i september sier vi ikke nei takk til. Takk for det glade budskap Bård. Det ga en fin start på dagen 🙂

Mye forskjellig i Finnmarkssendinga i dag:

Det russiske skoleskipet S/S Standard ligger til kai i Kirkenes, før det legger ut på sin seilas til Russland. Seilskuta er en kopi av tsar Peter den store favorittskip fra 1703.  Med seg ombord har skipperen en gruppe ungdom som uten skoleskipet ville hatt dårlige utsikter hjemme i Russland.  Om noen dager seilier Standard videre til Narjan Mar i Russland, imens er det åpent for for de som ønsker å komme ombord. Kollega Trine Hamran har allerede vært ombord i skipet. Hør saken her.

I flere år har samiske filmarbeidere jobbet for å få til et Internasjonalt Samisk Filmsenter. For litt over ei uka siden fikk de 1,5 millioner fra Kulturdepartementet, og nå satses det på samisk kompetanseheving og samarbeid på tvers av landegrensene. Hør saken her. Reporter Hege Iren Hanssen.

Frank Sinatra på finnmarksdialekt, ja, det kan Vadsø storband presentere i kveld. I lag med tekstforfatter og NRK-journalist  Jakob Arvola har storbandet laget en storband-revy som har fått tittelen «Fra Vadsø til Vegas».  Etter premieren drar de til Vardø og Kirkenes for å framføre storband- revyen der. Kollega Sidsel Vik har møtt tekstforfatter og en av solistan. Hør saken med musikk her.

Levekårsindeksen har også vært tema i Finnmarkssendinga i dag. Du vet den der undersøkelsen som forteller hvor fælt det er å bo her i fylket. Vi er nederst på statistikken, men spør du folk så synes de at det er bra å bo her. No skal ikke levekårsindeksen publiseres mer. Forsker Magnar Lillegård fra SSB var med i sendinga for å fortelle hvorfor. Han hører du her.

Konkurransen i dag ble vunnet av Egil Klevberg fra Alta. Vi gratulerer 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *