Netter av lys – Dager av mørke

God mandagsmorra 🙂

Det er ruskevær i Finnmark. Meteorologen har sendt ut spesialvarsel for Kyst- og fjordstrøkene i Øst-Finnmark. Lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga. sterk vind og snøfokk. Temperaturer rundt null skaper også problemer. Trafikken i Finnmark er påvirka av været, forsinkelser for hurtigrutene og kolonnekjørte veier flere steder.

«Netter av lys – Dager av mørke»: Det er navnet på en utstillig som åpner i Vadsø i kveld. Bak utstillinghen står Varanger museum i Vadsø og 10 andre museer på Nordkalotten. I denne utstillingen får du med øyne og ører opplever lyset og mørket her nord. Man får man også møte noen av nordkalottens innbyggere, og noen av disse kommer fra Vadsø, kan du høre her. Nordisk kulturfond kåret denne utstillingen til «Årets nordiske utstilling i 2006-2008,» og i kveld er det klart for åpning med teaterforestilling ute i skolegården på sentrum skole. Reporter Sidsel Vik.

Konkurransen: Hvor i Finnmark kan du utdanne deg til å bli anleggsmaskin-fører? Vi er ute etter en videregående skole et sted i Finnmark! Svar: Kirkenes videregående skole, Bjørnevatn. Hvem driver Kirkenes videregående skole? Svar: Fylkeskommunen. Dagens vinner er Tove Hirsti, Masjok. Gratulerer! 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *