Hollbergprisen

God morgen, har regnet ut at det er 51 dager igjen til jul, og konkurransedeltakeren i dag, ho Anne Lise Ravna fra Tana, har starta med julebroderiene. – Så det er ikke bare jeg som er begynt å tenke på det. Men, i morrasendinga har vi hatt helt andre tema, for eksempel skolekonkurranse.

Hollbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse blant videregående skoler i hele landet. De elevene som deltar skal finne fram til en problemstilling som de skal forske på, og hensikten er å stimulere til videre forskning. Tidligere i høst tok en gruppe elever ved Vadsø videregående skole utfordringen og meldt seg på denne forskningskonkurransen.
Reporter Sidsel Vik var innom skolen noen dager før leveringsfristen gikk ut, hør saken her.

Dagens konkurranse

Ytrefilet av rein fra en plass i Finnmark vant i kategorien årets råvare på land under Det Norske Måltid-kåring i Stavanger. Hvilken plass? Riktig svar: Bugøynes. Det visste Anne Lise Ravna fra Tana. Hun visste også svaret på oppfølgingsspørsmålet. I den delen spurte vi hvor fiskeriminister Helga Pedersen kom fra, og det er selvsagt Vestertana, et spørsmål som Ravna løste fort. Gratulerer!

I morgen skal det handle om kulturuke med musikk, mer røper jeg ikke nå. Du må høre på oss for å få vite mer.

Torill

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *