Byen bak rullegardinan

God morgen Finnmark!  God morgen selvfølgelig også til dæ som sitt en anna plass, men fortsatt er trofast mot Finnmarkssendinga 🙂

I sendinga i dag (torsdag andre oktober) får du møte to forskjellige kunstnera. En ung sangkunstner og en festivalkunstner med et spennende prosjekt er det som står på torsdagsmenyen.

Sangtalent Anna Bygjordet: Da Musikk i Finnmark besøkte Nordkyn i fjor sommer fant de en ung musikalsk sangperle. Denne perlen heter Anna Bygjordet og kommer fra Kjøllefjord. Så da fylkesmusikerne skulle ut på en ny sommerturne i august, denne gang til Loppa og Hasvik kommuner, tok de det unge talentet med seg. Kollega Sidsel Vik har møtt jenta, og Musikk i Finnmark, og resultatet av det møtet kan du høre her.

Fotograf Knut Åserud løfter på Vadsøs rullegardiner.

Byen bak rullegardinan. Det uttrykket har du kanskje hørt før? Vadsø har i mange år hatt stemplet som byen bak rullegardinan. Men er det sånn det er?  Et spennende tema som Knut Åserud har sett nærmere på. Han har tatt utgangspunkt i byen bak rullegardinan til sin utstilling under krabbefestivalen.  Åpning på torget i Vadsø kl. 1800. Her starter løypen og ender opp på I Galleri med åpning av nok en utstilling kl 19.15. Hvorfor Knut Åserud ville løfte på Vadsøs rullegardiner, kan du høre her.

Konkurransen:Vi har spurt etter navnet på forsvarssjefen vår som har vist en kollega rundt på grensa til Russland. Svaret er Sverre Diesen, han hadde med seg sin italienske kollega. I dag kan vi gratulere Odd Lyngedal fra Øksfjord med ei NRK-lue. 🙂

Ha en fin dag!

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *