Hurra, det er mandag :-)

God morgen Finnmark 🙂 Velkommen til ei ny uka med Finnmarkssendinga, morgenradio i NRK P1, for det fineste fylket i landet, og flere steder ligger bada i sol selv om ikke gradestokken viser så mange grader 🙂

På menyen i dag:

Den store styrkeprøven: Et sykkelritt som går i terrenget over seks dager fra Trondheim til oslo starter i dag. Mannen som skal forsvare Finnmarks ære er med oss hver dag ca kvart på syv for å la oss ta del i utfordringene og opplevelsen. Hør Kjetil Johansen her.

Prøveboring: Før helga gav Petroleumstilsynet tillatelse til enda en prøveboring i Barentshavet. Det er StatoilHydro som skal bore denne gangen også, og selskapet skal bore 162 kilometer nord for Nordkapp. Det er Petroleumstilsynet som gir den slags tillatelser.  Pressetalsmann i Petroleumstilsynet Ole-Johan Faret, var med i Finnmarkssendinga og fortalte blant annet hva det er StatoilHydro skal bore etter. Hør han her.

Historiske fiskerettigheter: Sjøsamene og den norske kystbefolkningen har i flere hundre år hatt hevd på saltvannsfisket i Finnmarksfjordene. Den særegne hevden reddet den norske fiskerigrensen mot England i 1951. Nå kan de historiske argumentene brukes for å verne de kystnære områdene over hele landet den dagen Norge måtte bli EU-medlem.Det sier professor i juss, Kirsti Strøm Bull, og her får du et intervju som kollega Trine Hamran har gjort med professoren: Hør intervjuet her.

Et liv i Kø: Kollega Kurt Sandvik er opptatt av kø. Han spør om du har  tenkt over at livet ditt egentlig er et liv i kø. Fra starten av til slutten. Hør kåseriet her.

Konkurransen: Edith Randa i Vaggetem er dagens vinner. Vi gratulerer og sender avgårde premie.

Problemer med sms: Det er problemer med sms til Hallo Finnmark. Har du sendt sms og den ikke er kommet med, send en mail: hallo.finnmark@nrk.no eller ring hilsetelefonen 78 95 09 87. Det jobbes med å rette opp feilen.

liss.jacobsen@nrk.no

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *