Søker nordnorske ord og utrykk

God tirsdagsmorgen 🙂

I dag er det musikk og teater på menyen:

Tyven med ny plate: Hammerfestbandet fikk strålende krikikker for sin debuplate, «Frekk liten engel». Og i løpet av de to årene som har gått etter at plata kom ut er det blitt mange seneopptredner. Nå er musikerne i «Tyven» i gang med å pønske ut nye tekster og melodier som de prøver ut på øvingsrommet og på publikum de møter . Vi traff en humørfylt gjeng på øvingrommet i Hammerfest. HØR SAKEN HER. Hammerfestbandet satser på å få den nye cd-platen ferdig i god tid før før rakettene skytes i været neste år. Det var Sidsel Vik som besøkte musikerne i Tyven.

Ibsen Stafetten 2008: Elever fra i alt 11 fylker har meldt seg på årets store teaterkonkurranse! Fra Alta i nord til Vågsbygd i sør skal nå ungdommer gjøre Ibsen til sin, og på sitt vis presentere Ibsens liv og verker fra scenen. Ved Alta videregående skole er 5 jenter + læreren i full sving med å lage gjørglerforestilling av en av Ibsens gamle stykker.  Lærer Heidi Thomassen, elevene Helena Furu og Hanne Kjærland Olsen var med i Finnmarkssendinga i dag, og du kan høre dem her.

 Trenger nordnorske ord og utrykk: Stykket skal framføres på dialket og nå trenger de din hjelp. Har du noen gode gamle nordnorske or eller utrykk? Send de på mail til: Heidi Thomassen 1401.thhe@ffk.vgs.no , Helena Furu; helenamor_@hotmail.com eller Hanne Kjærland Olsen;  hannek_olsen@hotmail com.

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *