SNØ OG ILD I MORRASENDINGA

God morgen til alle morrafugler. Denne morran skal det handle om Snø og Ild og vi kommer ikke unna politikk.

Snø og ild. For mange teaterildsjeler i Vadsøområdet handler denne høsten om polarhistorie, og begivenhetene i 1926 og 1928 da verdens øyne var rettet mot Vadsø. Polarheltene Roald Amundsen og Umberto Nobile velger å bruke luftskip for å erobre den siste hvite flekken på det polarhistoriske kartet, og mellomlader i Vadsø på vei til Nordpolen. Musikkspillet «Snø og ild » handler om tøffe menn, men også om vakker musikk som det er umulig å få ut av hodet.
Vil du høre hele saken, trykk her.

Fylkestinget styres av Arbeiderpartiet etter valget, men de må samarbeide. Blir det en annen politikk om man skifter ut i toppen? Neste Fylkesordfører, som høyst sannsynlig blir Runar Sjåstad, var gjest i studio denne morran. 
Vil du høre hva Runar Sjåstad sa, trykk her.

Dagens konkurranseoppgave: Med maksimal uttelling kan Arbeiderpartiet kanskje få ordføreren i 18 av 19 kommuner i Finnmark. Hvilken kommune er det arbeiderpartiet uansett ikke får ordføreren i? Riktig svar er Kautokeino, og det visste Randi Bakke Jensen i Båtsfjord. Hun klarte også oppfølgingsspørsmålet der vi spurte om hvem som ble ordfører i Tana etter direktevalget. Svaret er Frank Ingelæ. Gratulasjoner og flakslodd går til Båtsfjord i dag.

I morra er vi tilbake igjen, og da kan jeg røpe at vi i allefall skal innom Filmfestivalen i Honningsvåg. Vi høres.

Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *