Vandring i «Blomkålsuppe»

N 83.13.11 W 77.28.53, lørdag 11. juni, Dag 4

Fra i går til i dag var det som å komme inn i en ny verden her oppe.  Hvis vi var i isfjellverden i går, så har vi beveget oss rundt i isslush i dag. Det er nesten som om noen har pulverisert isfjellene slik at det ligger tilbake små isbiter og «iskos» i vannet. Assosiasjonene vi fikk var blomkålsuppe med store blomkålbiter som ligger og dupper i overflaten. Mellom blomkålhodene, eller isbitene, så er det mer eller mindre issørpe med dårlig hold, så det har ikke gått fort i dag heller.

Vi har måttet fortsette «ferginga», fram og tilbake for å hente pulker og kanoer. Pga at det var så dårlig hold i underlaget måtte vi innimellom gå tilbake både to og tre ganger for å få med oss alt. Distansen til slutt, etter åtte timer, var 2, 94 km, og vi er fortsatt godt fornøyd med at det går sakte men sikkert framover selv om det ikke er mye.

Heldigvis har det vært vindstille, emn nå ønsker vi oss litt kaldere vær slik at det kan fryse på i overflaten. Vi måtte ty til trugene igjen, og det sier litt om hvor vanskelig underlaget har vært.

Ny status i morgen, og så håper vi at vi kommer oss litt lengre i morgen enn i dag.

Cecilie og Rune

Dette innlegget ble publisert i Nordpolen og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Vandring i «Blomkålsuppe»

  1. js florø sier:

    Hei. Vi følger med fra Florø også. Bra jobbet!

  2. Else sier:

    Blomkålsuppe er kjempegodt!!! Fortsatt god tur – utrolig gøy at dere blogger så ofte 🙂

  3. Julie sier:

    Kommer det til å komme på fastere is når dere nærmer dere polen, og at dere får raskere driv da? Jeg er kjempemissunnelig på dere, som har all tid dere trenger til å fullføre turer som dette=) Var på foredrag med begge dere i høst i Bergen. Håper dere kommer tilbake seinere igjen for å fortelle og vise oss bilder på storskjerm igjen, live=) Fortsatt god tur!!