Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mars 2003 kl 23.50 Den blå sykkelen

Heltinnen fra Bordeaux

Stjernemodellen Laetitia Casta spiller hovedrollen i den romantiske tv-serien
Stjernemodellen Laetitia Casta spiller hovedrollen i den romantiske tv-serien "Den blå sykkelen" etter Régine Deforges’ bestselgere.
Den franske forfatteren Régine Deforges’ romansaga "Den blå sykkelen" er oversatt til 15 språk og har solgt i millionopplag verden over. Søndager fremover viser NRK i reprise den storslåtte serien basert på bøkene, med supermodellen Laetitia Casta i hovedrollen som den kjærlighetssøkende og uredde Léa.

Den franske motstandskampen under 2. verdenskrig danner bakteppet for Régine Deforges’ romansyklus, der krig og kjærlighet er hovedingredienser. Serien på seks episoder bygger på de tre første bindene i sagaen – "Den blå sykkelen", "I krig og kjærlighet" og "I hevnens skygge".

Historien tar til høsten 1939 på den solfylte vingården Montillac i Bordeaux. Her er det duket for fest for Léa, som fyller 18 år og får en flott, blå sykkel i gave.

Kjærlighetssorg og invasjon
Men Léas glede overskygges av at hennes store kjærlighet, Laurent, har forlovet seg med hennes beste venninne Camille. Og i horisonten truer begivenheten som for alvor skal kaste Léa inn i voksenlivet – utbruddet av 2. verdenskrig.

Drevet av eventyrlyst og lengselen etter Laurent, som blir sendt til fronten, begir Léa seg til Paris, der hun kommer i kontakt med motstandsbevegelsen. I årene som følger opplever hun både frykt og svik, men også heltemot og kjærlighet.

Laetitia Casta
Den ubestridte hovedrollen i "Den blå sykkelen" blir spilt av Laetitia Casta, som har gjort kometkarriere som internasjonal modell siden hun som 15-åring ble oppdaget på en korsikansk strand. 24-åringen har prydet forsidene av alle ledende motemagasiner siden midten av 90-tallet, og er en av Yves St. Laurents favorittmodeller. "Jeg tror ikke på Gud, men når jeg ser Laetitia, kan jeg tenkes å forandre mening", lyder et sitat fra moteskaperen Vivienne Westwood.

Som skuespiller debuterte Laetitia i 1999 i tidenes dyreste franske film, "Asterix og Obelix", der hun spilte mot Gérard Depardieu og Roberto Benigni. Hun hadde dessuten hovedrollen i chileneren Raoul Ruiz’ film "Les âmes fortes", som deltok på Cannes-festivalen i fjor.

Etter avstemning blant Frankrikes ordførere ble Laetitia i 1999 valgt til å være modell for Marianne, den franske republikkens nasjonalsymbol. Det innebærer at hun i ti år er avbildet på franske frimerker og mynter, en ære som i sin tid ble Brigitte Bardot til del.

Fransk tv-serie i seks deler etter romaner av Régine Deforges
Produksjonsår: 2000
I rollene bl.a. Laetitia Casta, Georges Corraface, Silvia de Santis, Virgile Bayle, Jean-Claude Brialy, Stéphane Audran og Francois Marthouret
Regi: Thierry Binisti
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99