Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 23. desember 2005 kl 20.35 Blues Brothers

Kultfilm med Belushi/Aykroyd

Jake (John Belushi) og Elwood (Dan Aykroyd) er to hvite brødre med svarte sjeler. Iført mørke solbriller og like dresser setter de ut på et "oppdrag fra Gud" som de har fått av sin tidligere lærer, søster Mary Stigmata (Kathleen Freeman).

Oppdraget er å skaffe til veie 5000 dollar for å redde den gamle kirken deres fra riving.

De legger ut på en kronerullingsturné uten sidestykke, og opplevelsene står i kø. De treffer blant annet en halvgal nazist (Henry Gibson), de synger "Rawhide" for det mest sinnssyke barpublikummet som tenkes kan og de forårsaker at hundrevis av biler på gatene og innfartsveiene til Chicago blir ødelagt.

Med mindre du ikke blir revet med av brødrene Blues’ smittende galskap, er det en hel gjeng kjente gjesteartister med i filmen, blant andre James Brown, Aretha Franklin, Ray Charles, Twiggy og Steven Spielberg. John Belushis død satte en stopper for planene om en oppfølger til kultfilmen "The Blues Brothers".

Rollefigurene Jake og Elwood Blues er basert på John Belushi og Dan Aykroyds karakterer i tv-programmet "Saturday Night Live".

Amerikansk spillefilm fra 1980
Originaltittel: "The Blues Brothers"
Regi: John Landis
I rollene: John Belushi, Dan Aykroyd, James Brown, John Candy, Ray Charles, Carrie Fisher, Cab Calloway, Aretha Franklin, Henry Gibson, Kathløeen freeman, John Lee Hooker, Frank Oz
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83