Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. desember 2006 kl 07.30 Julemorgen

Julemorgen med nye programledere

Bjørnar Løberg (til venstre) og Erik Solbakken er programledere for årets Julemorgen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Bjørnar Løberg (til venstre) og Erik Solbakken er programledere for årets Julemorgen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Erik Solbakken og Bjørnar Løberg er nytt programlederpar for årets Julemorgen. De to skal blant annet se nærmere på tradisjoner. Hvorfor vi gjør som vi gjør i jula? Må det egentlig være sånn? Kanskje ikke, men menyen for gode serier rokkes det i hvert fall ikke ved!

Erik Solbakken er 22 år gammel, og har vært vert i Barne-tv i ett og et halvt år. Hans makker er 23 år gamle Bjørnar Løberg, som er et nytt fjes på skjermen. Bjørnar har blant annet bakgrunn fra Nordic Black Theatre, er låtskriver og utdannet make-upartist.

I et pepperkakehus
Programleder Erik finner et pepperkakehus langt inne i skogen, og inni dette mystiske huset bor Bjørnar. Han liker både å overdrive og stille spørsmål, og blant annet spør han gjerne om de etablerte juletradisjonene mange av oss følger. I tillegg er Bjørnar veldig glad i å spille trekkspill og piano, og i å synge.

Julemorgen har også et eget englekor i år, og dermed er det i hvert fall helt sikkert at det blir masse musikk og sang.

Før har familier og barn kunnet sende inn julekort og bursdagshilsener med bilder til Julemorgen. I år kan de også bruke videoklipp.

Gode serier
Det blir mange gode serier i årets Julemorgen. "Gubben og Katten og nissemaskinen" var veldig populær da den kom i fjor. I år skal den gå på kino igjen, men du kan se hele filmen, oppdelt i seks avsnitt i årets Julemorgen. Her møter vi de to gode vennene "gubben" Pettersen og katten Findus som opplever mye rart når julenissen skal komme på besøk til gården.

I tillegg får vi se seriene "Charlie og Lola", "Karlson på taket", "Lure Lucy", "Bøtta og Hanken", "Sussi" og "Jesus og Josefine".

Årets første Julemorgensendinger blir lørdag 16. og søndag 17. desember. Så blir det pause fram til 22. desember, og fra og med da blir det Julemorgen hver dag fram til 2. januar.


Egenproduksjon fra NRK Barn og Ungdom (2006)
Programledere: Erik Solbakken og Bjørnar Løberg
Prosjektleder: Hege Omre
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no