Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. januar 2002 kl 23.15 Nesten en fredsseilas

Fredsseilas med rabalder


"Christian Radich" og "Sørlandet" var scene for et internasjonalt eksperiment sommeren 2000, "Fredsseilas 2000". (Foto: Scanpix)
Hvordan går det når skuta fylles med ungdom fra land i krig og krise? Eksperimentet fant sted på de to seilskutene ”Sørlandet” og ”Christian Radich” sommeren 2000. Om bord var 40 ungdommer fra Eritrea, Etiopia, Sudan og Balkan-landene.

I dokumentaren ”Nesten en fredsseilas” seiler vi med dem en måned i Nord-Europa og langs Norskekysten. Etter som eksperimentet stevner fram, kommer usikkerhet og ulikheter til overflaten.

Usikkerhet
I regi av Kirkens Nødhjelp seiler gruppen fra Kristiansand til London, videre til Brest i Frankrike og deretter til Trondheim. Turen er hele tiden preget av usikkerhet. For de afrikanske deltakerne starter det med visa-problemer. Til dagens orden hører også konflikter med mannskapet, vaktskifte døgnet rundt og sjøsyke.

Dramatikk
Noen hopper av allerede i London, og av de resterende kommer heller ikke alle helt fram. I Brest viser det seg at gruppene på de to seilskipene har totalt forskjellig oppfatning av reisen så langt. Halvpartene av deltakerne vil ikke være med videre…

Innkjøpt dokumentar produsert av Subrosa Film v/Anne B. Vestby, tlf. mobil 90 19 01 06
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
”Christian Radich” og ”Sørlandet” var scene for et internasjonalt eksperiment sommeren 2000, ”Fredsseilas 2000”. (Foto: Scanpix)