Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. oktober 2007 kl 19.55 Luftens helter: En skrue løs

Hva skjer?

Birger Wom og kona (Foto: Ole Kaland)
Birger Wom og kona (Foto: Ole Kaland)
Senior Air går rett til himmels hva passasjerantallet angår, men det dukker stadig opp flere og flere utfordringer de må hanskes med.

Senior-Air får masse oppmerksomhet i mediene og med overskrifter som "Luftens nye baroner" er gründerne storfornøyd. Samtidig skjer det stadig rare ting på ruten mellom Oslo-Bergen. Da kaptein Odd Grenland oppdager at det er et vepsebol i cockpit er kaoset komplett, men det slutter ikke her! Senere finner Odd Grenland ut at flyet er uten radar, men regner med at det er lett å fly allikevel på gammel vane.

Om serien
Nedskjæringer i SAS gjør at kaptein Odd Grenland og 2. pilot Birger Wom får sparken fordi de er for gamle. De føler seg utgått på dato inntil Grenland kjøper et brukt fly, en Dakota, for egne penger.

Sammen starter de selskapet Senior Air som skal konkurrere med SAS. Med seg får de det mekaniske geniet Joar "Jojo" Johansen, kabinsjef Jasmin Rosenfot, tidligere kabinsjef i Spantax og tallgeniet Karl Åge Tørkle. Men først må de få konsesjon og godkjenning av luftfartsinspektøren.

David mot Goliat
Slik starter første episode og det er ikke uten dramatikk at Senior Air tar av, men det er masser av komikk. I krigen om passasjerene med SAS møter David Goliat, og det er ikke måte på utfordringer Senior Air får.

I tredje episode faller Senior Air ut av flygerledernes skjermer, det spekuleres i om de har vært utsatt for terror. SAS setter stadig kjepper i hjulene for Senior Air, og sørger for at radaren deres faller ut under flygning. Det lille selskapet har i utgangspunktet en positiv innstilling til utfordringer og frakter for eksempel store dyr, ikke helt uten trøbbel. De opplever å erte på seg SAS-direktøren da de har kongelige passasjerer om bord, noe han skal ha en umiddelbar slutt på.

Gjør dere klar for take off med luftens helter!


Egenprodusert underholdningsserie ( 2007) i åtte episoder
Medvirkende:
Kaptein Odd Grenland - Knut Lystad
2. pilot Birger Wom – Jon Skolmen
Mekaniker Joar ’Jojo’ Johansen – Trond Kirkvaag
Kabinsjef Jasmin Rosenrot – Kristin Zachariassen
Regnskapssjef Karl Åge Tørkkle – Ingar Helge Gimle
Kaptein Bjarne Beck – Henrik Mestad
2. pilot Finn Kaspersen – Andreas Cappelen
SAS direktør Claes-Göran Storhammar – Per Morberg
Regi: Simen Alsvik
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954,
TV-seere bees kontakte Publikumsservice, tlf 81565900, info@nrk.no