Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. oktober 2001 kl 18.30 Reser

Nytt Reser-par


Ungdomsprogrammet ”Reser” starter ny sesong på lørdag med reiser rundt i landet i Reser-bilen. I høst har programleder Stian Barsnes Simonsen fått med seg en ny makker etter at Stine Buer takket for seg. Mari Grydeland er godt kjent i NRK allerede, blant annet fra ”Etter skoletid” og ”U filter”.

- Jeg har nettopp vært i Australia et år for å studere, så nå gleder jeg meg til å lage lørdagsunderholdning med Stian, sier en motivert Mari.

Mye reising
Humor og alvor er stikkord for ”Reser”, som tar utgangspunkt i Stian og Mari som reiser rundt til forskjellige steder i hele Norge, steder seerne har tipset dem om. Der skal de møte ungdom i deres eget miljø og ta opp ting de er opptatt av. Aldersgruppen ligger et sted mellom 10 og 15 år, med vekt på fjortisene. Målet for høsten er å komme seg til Nord-Norge. Så hva kan en erfaren Stian si om å reise så mye rundt hele tiden – blir han ikke sliten?

- Det er klart jeg blir kjempesliten, og det kommer Mari også til å bli, ler han. - Men det er så utrolig gøy og inspirerende å jobbe med ungdom at det går av seg selv.

Ny dramaserie
”Reser” skal også starte den nye dramaserien ”3 / 4” (les ”Tre til fire”). Serien handler om to gutter og en jente som går i sjuende klasse og bestemmer seg for å gjøre noe med karakterpress. De hacker seg inn på lærerens datamaskin for å forandre karakterene sine. Men vaktmesteren oppdager dem, og ved et uhell søler de cola på tastaturet. Da begynner det store kaoset.

- Det er også litt forelskelse og intriger flettet inn i historien, sier Mari og Stian.

Den fineste jenta
De to programlederne lover mange musikkvideoparodier og humorinnslag gjennom hele høsten. I kveld får vi se ”Teenage dirtbag”, der Stian finner Mari, den fineste jenta, som er sammen med Harald Eia og hans bande. Ellers skal de til Fet kommune og snakke med stedets ungdom om det å flytte, være ny og savne gamle venner.

Egenprodusert ungdomsprogram
Programledere: Stian Barsnes Simonsen og Mari Grydeland
Prosjektleder: Paal R. Schjerven
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23049841

Bilde
1 Stian Barsnes Simonsen og Mari Grydeland er programledere i Reser (NRK-foto: Ole Kaland)
2. og 3. Stian Barsnes Simonsen finner Mari Grydeland sammen med Harald Eia i videoen ”Teenage dirtbag”. (Foto: NRK)

4. ”3/4” er den nye dramaserien i Reser. Fra venstre: Jonas (Jonas von der Fehr), Siv (Lise Marie Gabrielsen), Thea (Ida Elise Broch) og Kristoffer (Stian Rossi) (NRK-foto: Ole Kaland)
5. Ida Elise Broch, Lise Marie Gabrielsen, Jonas von der Fehr og Stian Rossi spiller i Resers nye dramaserie ”3/4” (NRK-foto: Ole Kaland)


LENKER
  • Reser