Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. desember 2007 kl 07.30 Julemorgen

Julemorgen med nye programledere

Nicholas Carlie, Eirik Bøhn Berntsen og Anette Evensen
 Foto: Mari Karoline Knudsen
Nicholas Carlie, Eirik Bøhn Berntsen og Anette Evensen Foto: Mari Karoline Knudsen
Nicholas Carlie og Anette Evensen er årets programledere for Julemorgen. Sammen skal de føre tradisjonen videre i en morgenstund som er spekket av gode serier for store og små.

Nicholas Carlie kjenner vi som tidligere programleder i Topp 20, og Anette Evensen har vi sett i barne-tv før. Denne jula sørger de for å lage gode julemorgener 13 dager i strekk der julestemningen settes og tradisjoner ivaretas.

Med gjester i studio, konkurranser og en rekke gode serier blir sendingene morsomme og varierte, og vi møter også seks programlederbarn som hjelper Anette og Nicholas med programlederjobben.

Sang og musikk
Sammen med huspianist Eirik Bøhn Berntsen lager programlederne en Julemorgen med mye sang og musikk. I tillegg til å synge de kjente og kjære julesangene, skal også splitter nye julesanger framføres når barnas egne tekster får melodier i den store sangtekstkonkurransen.

Julelandsby og hundevalp
Nicholas og Anette har begynt å lage en egen julelandsby, men også her trenger de hjelp fra barna som ser på. Derfor har de bedt seerne sende inn flotte ting som skal være med å skape byen, og som dag for dag gjør den større og finere.

Og sist, men ikke minst trenger Anette og Nicholas hjelp til å finne navn til Julemorgen-valpen – en nyfødt liten hannvalp som trenger et navn på G!

Gode serier
Det blir mange gode serier i årets Julemorgen, og hva er vel mer spennende enn en ekte julekrim? I den svenske serien "Lassemaja" møter vi Lasse og Maja som har startet eget detektivbyrå for å løse store og små kriminaksaker i Valleby.

I tillegg får vi se animasjonsseriene "Roary the Racingcar", "Øisteins Blyant", "Charlie og Lola", "Shaun the Sheep", og mange av HC Andersens mest kjente eventyr.

Fram til julaften sendes også de fire siste episodene av julekalenderen "Barnas superjul" parallelt på NRK Super og i Julemorgen på NRK1.

Julemorgensendingene går hver morgen på NRK1 og NRK Super fra 21. desember til og med 2. januar 2008.


Egenproduksjon fra NRK Barn og Ungdom (2007)
Programledere: Nicholas Carlie og Anette Evensen
Prosjektleder: Trude Rørtveit
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no