Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. september 2007 kl 18.30 Thomas P.

Thriller for barn og unge

Thomas P. (Jesper Flintegård Schøyen). (NRK-foto: Mari Karoline Knudsen)
Thomas P. (Jesper Flintegård Schøyen). (NRK-foto: Mari Karoline Knudsen)
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner. Bak serien står krefter som tidligere har laget "Johnny og Johanna" og "Kodenavn Hunter". Historien utgis også i bokform i disse dager.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og deres adoptivforeldre i en bygård i Oslo. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt.

Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel og er kommet tilbake for å advare dem om at de er i fare. Men hvis han lever i skjul, hvem er det han gjemmer seg for?

Ei jevngammel jente, Monica, flytter inn med moren sin i gården som Thomas bor i. Det viser seg å ikke være tilfeldig.

Snart får Thomas et tegn på at det søsteren sier kanskje kan stemme. Dermed tar han opp jakten på sannheten for alvor. Men mange uforståelige hindringer oppstår underveis. Etter hvert lærer han seg å utnytte sine helt spesielle evner i kampen for å finne faren.

Johnny, Johanna og Hunter
Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Tittelrollen spilles av 13-åringen Jesper Flintegård Schøyen. Han ble tatt ut på audition og pendlet fra hjembyen Horten til Oslo under innspillingen av serien, som pågikk i om lag et halvt år fra november 2006.

Siss spilles av Linn Nystadnes, mens Thomas’ bestekompis Fredrik spilles av Felix Jatta. I rollen som innflytteren Monica møter vi Trondheimsjenta Inga Figenschou Eide.

Voksenrollene spilles av Ingjerd Egeberg, Ingar Helge Gimle, Hilde Grythe, Anders T. Andersen, Jon Øigarden og Neil Howard.

Samtidig som serien får premiere på TV, lanseres "Thomas P." av Petter S. Rosenlund i bokform av NRK Aktivum.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen, Linn Nystadnes, Inga Figenschou Eide, Felix Jatta, Ingjerd Egeberg, Ingar Helge Himle, Hilde Grythe, Anders T. Andersen, Jon Øigarden og Neil Howard
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeside (fra 15.9)