Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. november 2006 kl 22.30 Usett: Høy på landet

Spillkåte mannfolk

Øyvind Pedersen og Vegard Svingen serverer absurd humor fra bygda (foto: NRK)
Øyvind Pedersen og Vegard Svingen serverer absurd humor fra bygda (foto: NRK)
Hva skjer hvis man kombinerer en staut "trysling" og en rak "engerdøl", jord, plog, vann og skitne arbeidshender med absurde, humoristiske undertoner? Resultat blir komiprogrammet "Høy på Landet".

Vegard Svingen og Øyvind Pedersen er selv fra Trysil og Engerdal og trekker veksler på sin egen bakgrunn. "Høy på Landet" er enkelt og greit resultatet av to spillekåte mannfolk som bruker sin egen bygdebakgrunn til å vise det absurde, varme, og gale som finnes i alle mennesker, uansett om man kommer fra byen eller bygda.

Hva?
"Høy på Landet" er en sketsjsbasert halvtime, en rikholdig gavepakke som byr på alt fra hardtslående musikk til krim, natur og mytiske skapninger, alt med bygda som bakgrunn.

Hva skjer når Huldra melder seg arbeidsledig på Aetat?

Hvilke hemmeligheter ligger skjult i teksten "Du ska itte trø i graset" av Einar Skjæraasen?

Hvilke fordommer mot bygdefolk overlever etter at et hardtslående band fra landet drar inn til hovedstaden for å sette skapet på plass og si "Je er dæven ittno tå det derre der!"?

Hva skjer når astrofysikeren Stephen Hawking finner et sort hull på den norske landsbygda, og vil han noensinne komme hjem...?

Hvor mye psykisk press kan en elg takle oppunder elgjakten?

Hvordan var egentlig hverdagen til gutta på skauen under den 2. verdenskrig?

Alt dette og mer til får du svar på i "Høy på Landet".

Om oss
Vegard Svingen (32): Jobber for tiden som producer i NRK Barne– og Ungdomsavdelingen. Cand.mag. innen TV-regi og teater/drama/dramaturgi Høgskolen i Lillehammer og Oslo. Erfaring både foran og bak kamera i bl.a. NRKs Asylet 4, Midt i Smørøyet, U, Fritt Fram, Sommermorgen, Barne-TV, Etter Skoletid og Julemorgen. Programleder i Sommermorgen 2005. Teatersportutøver i gruppen "BøffelHeltene".

Øyvind Pedersen (32): Utdannet innen musikk, drama/teater og regi Høgskolen i Bergen/Oslo. Erfaring som instrumentalist, sanger og skuespiller fra musikals, band og vokalgrupper, Nationaltheatret, forskjellige oppdrag for NRK, TV2, reklame etc. Har de siste årene hatt regi på en rekke teateroppsetninger med ungdom. Teatersportutøver i gruppen "BøffelHeltene".

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Christina Rezk Resar, mobil 99504977, christina.rezk@nrk.no
Presse: Erik Bull, mobil: 99599760