Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. januar 2006 kl 21.30 Sejer - Svarte sekunder

Sejer tar saken

Helga Joner (Pia Jacobsen) elsker datteren sin Ida (Vera Rudi) over alt på jord. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Helga Joner (Pia Jacobsen) elsker datteren sin Ida (Vera Rudi) over alt på jord. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Det verste som kan skje en mor eller far er at barnet deres blir borte. Ida sykler til kiosken og kommer ikke tilbake. Den sindige etterforskeren Konrad Sejer står dermed overfor en meget vond forsvinningssak i premieren på Sejer – svarte sekunder.

Det er klart for fjerde runde av krimserien "Sejer", basert på en bok av Karin Fossum. Eva Isaksen har på ny regien, og også denne gangen er handlingen lagt til et lite og idyllisk sted hvor man ikke tror det kan skje grusomme ting. Karin Fossums store styrke er å skildre vanlige menneskers psyke med en dyp innsikt og stor medfølelse. Bjørn Sundquist har gitt Fossums etterforsker et troverdig ansikt og har en trofast og god partner i Christian Skolmens Jacob Skarre.

Sundquist vant en Amandapris i 2000 for rollen som Sejer i "Se deg ikke tilbake". Samme år ble regissør Eva Isaksen belønnet med en Amanda for beste dramaserie.

Serien er på tre episoder og vil bli etterfulgt av repriser av de tidligere seriene i kronologisk rekkefølge.

Første episode
Helga Joner nøler ikke med å la sin datter sykle alene til kiosken. Hun skal bare kjøpe tyggegummi og favorittbladene sine. Så blir klokken seks og Ida har ikke kommet tilbake. Moren aner at noe må være galt. Hun kontakter sin søster, Idas tante Ruth, som kommer umiddelbart. De begynner å ringe rundt. Ingen har sett Ida.

De setter seg i bilen og drar for å lete. På veien møter de Emil på sykkel – han er litt rar, en einstøing som aldri snakker. De spør likevel om han har sett ei lita jente på en gul sykkel. Han sier nei. Da Ruth kommer hjem forteller hun det til barna sine. Sønnen Tomme har vært ute og kjørt sammen med en kamerat, men sier han har ikke sett Ida.

Kvelden faller på og de tilkaller politiet. Førstebetjent Konrad Sejer og Jacob Skarre kommer hjem til den fortvilte familien. Begge de erfarne etterforskerne håper at denne saken vil ende som så mange andre – med at jentungen kommer hjem glad og fornøyd som om ingenting har skjedd.

Egenprodusert dramaserie
NRK Drama
Regi: Eva Isaksen
Produsent: Bitte Monn-Iversen, 23 04 91 64
I rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Ruth (Hildegunn Riise); Helga Joner (Pia Jacobsen), Emil (Bjarte Hjelmeland), Elsa, Emils mor, (Anne Marit Jacobsen), Ida (Vera Rudi), Tomme (Pål Sverre Valheim Hagen), Anders (Johannes Joner), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 365