Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. januar 2002 kl 20.10 Stereo

To stemmer på NRK2

Erik Aasheim, Christine Koht og Nina Stensrud Martin skal få fram nye tanker og meninger om kultur og trender i
Erik Aasheim, Christine Koht og Nina Stensrud Martin skal få fram nye tanker og meninger om kultur og trender i "STEREO" (Foto: Marcel Lelienhof)
”STEREO” er NRK2s nye kultursatsning fra mandag til torsdag. Programmet skal holde seerne oppdatert på trender, populærkultur og livsstil. Gjengen i ”STEREO” skal servere både aktuelt og nostalgisk stoff om musikk, film, litteratur, design, mat, moter, fritid, arbeidsliv m.m.

- ”STEREO” betyr to. Vi har to programledere, og vi sender på NRK2, sier prosjektleder Ingvald Garbo om navnet på programmet.

Erik Aasheim og Nina Stensrud Martin, kjent fra tidligere ”Nyhetsblikk” på samme kanal, er programledere for den nye satsningen. Programlederduoen har gjort seg bemerket i høst og skapt både blest og engasjement. Nina har sin bakgrunn fra Petre og ”Mamarazzi”. Erik har vært programleder i Dagsnytt Atten og reporter på NRK 1.

- Denne gangen har vi virkelig kastet sikkerhetsnettet. Da vi startet opp i høst, var vi komplett uten fjernsynstrening og forventet å bomme på kamera omtrent annen hver gang. Derfor fulgte vi en ganske striks mal i forhold til sendingsoppbygning. I ”STEREO” satser vi på å skyte mer fra hoften, her skal verken vi eller publikum være så sikre på hva som kan skje. Det skal være mer uhøytidelig uten å bli useriøst, så om inntrykket blir hjemmekoselig, blir det likevel ganske så løst i snippen, sier Nina.

Humor er også kultur
Christine Koht, kjent og morsom stemme blant annet fra ”Karate” og ”Mamarazzi” i Petre, vil dukke opp i programmet med sine faste poster. Hun er ikke så opptatt av det offisiøse kulturlivet, men ser litt skrudd på livet. Den som lurer får snart se!

Tøft og trivelig
Studio 4 på Marienlyst blir basen for ”STEREO”, og det jobbes på spreng for å få alt ferdig til premieren. Gjestene skal få en varm og hyggelig velkomst i noe røffe, men trivelige omgivelser, og her skal det være rom for stunt-opptredener og live musikk. De gode samtalene vil selvsagt foregå rundt kjøkkenbordet.

- Gjestene våre befinner seg på en skala fra ”kjendis” til ”ny, ung, ukjent og lovende”, sier Ingvald Garbo.

”STEREO” skal derfor handle mye om unge mennesker som bringer fram nye tanker og meninger om trender og kultur i vår tid. Og programlederne gleder seg:

- Det er deilig å få lage et program som man tydelig kan se er produsert i Kulturavdelingen. Et av målene er å gi aktualitetsverdien i dette stoffet like stor viktighet og naturlig sendetid som det som presenteres i nyhetsprogrammene, avslutter Nina.

Egenprodusert kulturmagasin
Programledere: Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim
Prosjektleder: Ingvald Garbo
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697
Bilder
1 Erik Aasheim, Christine Koht og Nina Stensrud Martin skal få fram nye tanker og meninger om kultur og trender i ”STEREO” (Foto: Marcel Lelienhof)

2 Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim skal holde oss oppdatert på trender, populærkultur og livsstil i ”STEREO” (Foto: Marcel Lelienhof)

3 Christine Koht, kjent fra ”Mamarazzi” og ”Karate” i Petre, dukker opp med blikk på kultur i ”STEREO” (Foto: Marcel Lelienhof)

4 Nina Stensrud Martin er en av programlederne i ”STEREO” – og skal servere både aktuelt og nostalgisk stoff om musikk, film, litteratur, design, mat, moter, fritid, arbeidsliv fra mandag til torsdag (Foto: Marcel Lelienhof)

5 og 6 Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim skal holde oss oppdatert på trender, populærkultur og livsstil i ”STEREO” (Foto: Marcel Lelienhof)

7 Erik Aasheim er en av programlederne i ”STEREO” – og skal servere både aktuelt og nostalgisk stoff om musikk, film, litteratur, design, mat, moter, fritid, arbeidsliv fra mandag til torsdag (Foto: Marcel Lelienhof)

8 Christine Koht, kjent fra ”Mamarazzi” og ”Karate” i Petre, dukker opp med blikk på kultur i ”STEREO” (Foto: Marcel Lelienhof)

9 Nina Stensrud Martin er en av programlederne i ”STEREO” – og skal servere både aktuelt og nostalgisk stoff om musikk, film, litteratur, design, mat, moter, fritid, arbeidsliv fra mandag til torsdag (Foto: Marcel Lelienhof)