Kommentarer til: Fredsprisen – en utfordring til Solheim http://blogg.nrk.no/ver/2007/12/19/fredsprisen-%e2%80%93-en-utfordring-til-solheim/ Bare enda et NRK-blogger-nettsted Fri, 11 Dec 2009 17:08:00 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Av: Arne Knudsen http://blogg.nrk.no/ver/2007/12/19/fredsprisen-%e2%80%93-en-utfordring-til-solheim/#comment-424 Wed, 26 Dec 2007 16:50:01 +0000 http://blogg.nrk.no/ver/archives/2007/12/fredsprisen-%e2%80%93-en-utfordring-til-solheim.html#comment-424 Det er underlig dette med priser og hvorledes de er blitt presset igjennom av folk som står prisvinneren nær. I de 30 årene har man hatt en mengde kanidater som slett ikke kvalifiserer til disse prisene fordi de ikke har noe med fredarbeid å gjøre. Den siste kommer inn i denne rekken.

I fjor hadde vi Juno og etter min mening var dette et komplett feilsteg da han trruet og gjorde alvor av skittkasting mot vårt hjemlige Telenor. Når det gjelder Gore har han tjen 600 millioer på sitt engasjement og det sier seg selv ar noe kall er ikke dette. Det er reinspikka business og med de inntektene han har harr de siste 3 årne trenger han ikke gjøre noe senere i livet. Han har penger nok tjent på et hysterisk klimaopplegg hvor man skremmer vannet av de troende.

At Gore reiser rundt i verden og preker klima er jo flott men det har ikke noe med fredsprisen å gjøre. Da burde han heller angripe the american dream. Dette landet tror nemlig at hvis man bare har militær sttyrke nok kan de styre verden og med jernhånd. Lengre vekke fra sannnheten kan man ikke komme.

Men det er letter å legge USA bak seg og reise på turne i utlandet i stedet for å angripe den nasjonen som han kommer fra og som er en av verstingene i klima synder.

At hans medspillere klarer å kare i land den gjeveste av alle priser viser også at her gjelder det å ha bakmenn som har gjennomslagskraft.

Jeg tipper på at det er ikke Gore som har sendt inn søknaden. Det er nok han disipler.

Verden største krigsfare igger i overbefolkning. Men det er det få som gjør noe med. Tvert om for eksempel paven som vil at kyskhet skal redde jorden fra undergang.

Jaja det går jo an å foreslå selv om han inderst inne vet at dette er bare tull.

]]>
Av: Håvard Jensen http://blogg.nrk.no/ver/2007/12/19/fredsprisen-%e2%80%93-en-utfordring-til-solheim/#comment-423 Wed, 19 Dec 2007 21:38:11 +0000 http://blogg.nrk.no/ver/archives/2007/12/fredsprisen-%e2%80%93-en-utfordring-til-solheim.html#comment-423 Kan det allikevel ikke påpekes at årets fredspris er gitt på arbeid som omhandler å informere om et fenomen som a) ikke inntreffer per dags dato og b) ikke er 100% sikkert at vil inntreffe? Til vanlig har fredsprisen vært sentrert rundt emner som virkelig skjer; fattigdom i Bangladesh (i fjor), humanitært arbeid i Russland (Nansen) osv.

Hva som plager meg med årets pris er at jeg kunne vel også fått den hvis jeg hadde hevdet at utenomjordiske vesener vil angripe jorden og drepe alle menneskene. Hva jeg gjør da er å informere om en mulig fremtid. Hva som har blitt hevdet i årets prisutdeling er at handlingen om å informere om en ”mulig” fremtid også har et fredsbevarende aspekt. ”FNs klimapanel opererer med ulike fremtidsscenarioer.” Hva trekker man ut av dette? Jo, en mulig fremtidig hendelse kan skape potensielle fremtidige kriger. Så to ting som a) ikke skjer og b) vi ikke kan per nå bevise vil skje. Burde ikke jeg også få fredsprisen?

]]>