Kommentarer til: Kan det skje igjen ? http://blogg.nrk.no/innkast/2011/05/11/kan-det-skje-igjen/ En blogg fra NRK Mon, 12 Sep 2011 11:46:18 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Av: Wiggo Hovde http://blogg.nrk.no/innkast/2011/05/11/kan-det-skje-igjen/#comment-2 Fri, 13 May 2011 23:49:36 +0000 http://blogg.nrk.no/innkast/?p=6#comment-2 Selvfølgelig kan det skje igjen. I skrivende stund er både MFK og Aafk klare for 3. runde.

Tror dog at det ikke skjer. Tror ikke både MFK og Aafk kommer til cupfinalen, men ser ikke bort fra at ett av lagene gjør det. Om så skulle skje, at begge lagene når Ullevaal, så vinner Molde. Ikke fordi jeg er fra Molde og er supporter på min hals, men fordi MFK er et lag for de første anledninger.

Husker med skrekk og gru 2003. Aafk for første gang i eliteserien. Ingen 3 poengere, nederlagsdømt og langt fra spillemessig på høyde med MFK. Hva skjer? Jo, Aafk setter inn en romsdaling som avgjør helt på tampen og Aafk tar sin første seier i historien i den øverste divisjonen. Siden har de ikke slått MFK i serien. Første anledning nr 1.

Den nevnte cupfinale. For første gang i historien er Aafk på Ullevaal. Selvfølgelig møter de Molde. Igjen er de nederlagsdømte. Igjen er de langt fra spillemessig på høyde. Hva skjer? Jo, romsdalingen avgjør… til Aafk´s fordel. For sikkerhetsskyld 2 romsdalinger denne gangen. Noen skylder på dommeren, Helgerud, men til tross for at han bommet på et par avgjørende situasjoner, MFK har kun seg selv å takke. Aafk kjempet heroisk, MFK ikke. Molde tapte nok en første anledning. Dette var nr 2.

Skulle MFK og Aafk møtes til ny dyst i en cupfinale vinner MFK. Aafk har (etter min mening) ikke et mannskap som holder en hel sesong. Bevares, mange gode spillere, en trener som vet å trykke på knapper, men jeg ser ikke mer enn en 12-13 klare elitespillere. Her er det flere i MFK som holder elitenivå. Kanskje 15-16. Det vil bli en av mange avgjørende faktorer når karantener og skader begynner å gjøre seg gjeldende. I tillegg mangler Aafk å kunne vise til å gjenta en bragd. Eneste bragden de har klart er å gjenta nedrykk fra eliteserien med påfølgende opprykk året etter. Scenariet her er ingen ny første anledning. Da er MFK ikke så gavmilde.

MFK har også flere slike første anledninger mot andre lag, men det er ikke tema her og det er uansett ikke god underholdning… Cupgull til Molde, kanskje. Cupgull til Aafk, nei.

]]>