Kommentarer til: Boksinglene kommer til Norge http://blogg.nrk.no/bok/2014/03/03/boksingel-bolgen-til-norge/ En blogg fra NRK Fri, 19 Aug 2016 07:04:56 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Av: Uka i flammer - Flamme Forlag http://blogg.nrk.no/bok/2014/03/03/boksingel-bolgen-til-norge/#comment-5503 Fri, 07 Mar 2014 13:29:59 +0000 http://blogg.nrk.no/bok/?p=5094#comment-5503 […] Og så runder vi av i randsonen av vår egen navle, hvorfra vi gledelig kan meddele at NRK melder boksinglenes ankomst til Norge! Knappe seks år etter Flammes skiping av selvsamme produkt. Men som det heter: det spiller ingen […]

]]>
Av: Elizabeth Sellevold http://blogg.nrk.no/bok/2014/03/03/boksingel-bolgen-til-norge/#comment-5501 Thu, 06 Mar 2014 18:05:27 +0000 http://blogg.nrk.no/bok/?p=5094#comment-5501 Det er svært positivt at flere publiserer singler. Som bokhandler ønsker vi naturligvis å samle hele dette sortimentet i EBOK.NO. Singelformatet åpner for litterær eksperimentering. Med kortere produksjonstid er det lettere å prøve ut nye ideer i kortformatet.

I EBOK.NO jobber vi under mottoet «launch and learn», og jeg tror det er en berikelse for norsk forlagsbransje at vi eksperimenterer med nye formater og nytt innhold. Jeg har veldig sansen for det som Gyldendal, med Harald Fougner i spissen, har gjort med lydspor-serien og de planene de har framover! Lille Trolltekst er også spennende å følge med på. Jernburet – en føljetong av Asle Toje vekker også begeistring hos meg! Den politiske pamfletten kan få en renessanse …
Harald Fougner sier at distribusjon (salg) er viktig. Og det er her EBOK.NO ønsker å bidra. Innholdet må finne sin leser. Vi var ikke først på innholdssiden, men vi er den eneste bokhandelen som gir e-singlene en sentral plassering i sortimentet som egen kategori.

Jeg synes personlig det er synd at Flamme Forlags fine, eksklusive singler ikke gis ut også som e-singler, som for eksempel den utsolgte «Nils-Øivind Haagensen sa (jeg er i himmelen når jeg ser deg glad)». Burde ikke den kunne få nye lesere? Da kunne samlerne hatt papirsingelen, og etternølerne kjøpt e-singelen. Det ene utelukker vel ikke det andre? Jeg spurte Flamme Forlag på Twitter om de vil utgi singlene digitalt. Da fikk jeg svaret: «A paper book is another experience … It is like, would you rather have your beloved with you, or her photograph?» (Umberto Eco).

Selv er jeg opptatt av innholdet, ikke at vi stopper ved en bibliofil dyrking av papirboken. Helst ville jeg jo hatt poeten til å lese for meg; alt annet er reproduksjon.

]]>