Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. mars 2003 kl 22.35 Mord i tankene: Tilbakeblikk

Det perfekte mord

Nicholas (Nigel Havers) planlegger det perfekte mord. (Foto: BBC)
Nicholas (Nigel Havers) planlegger det perfekte mord. (Foto: BBC)
Tre søndager på rad har NRK2 sendt nye episoder i BBCs serie "Mord i tankene", og i kveld kommer en fjerde mordhistorie. Den handler om en fremadstormende advokat som myrder en luksusprostituert og legger skylden på en annen.

Nicholas Chadwick (Nigel Havers) går jevnlig på besøk til prostituerte Angela (Patsy Kensit). En dag nekter hun å ta imot betaling på vanlig måte. I stedet begynner hun å presse ham for penger.

Nicholas bestemmer seg for å ta livet av Angela og planlegger mordet med pinlig nøyaktighet. For at han ikke skal bli oppdaget, går han kynisk til verks: Han planter spor slik at mistanken skal falle på Stuart Jackson (Jamie Foreman), som han forsvarer i en narkotikasak. Stuart blir arrestert og siktet for mordet.

Det ser svart ut for Stuart. Fingeravtrykkene blir funnet overalt i Angelas leilighet og på mordvåpenet, som er et askebeger. Og det Nicholas presterer i retten, hjelper på ingen måte Stuart. Han gjør en så dårlig jobb at hans kollega, advokat Paul Asher (Art Malik), begynner å lure.

Men noen der ute kjenner Angelas virkelige morder, og Nicholas møter sin skjebne utenfor rettsalen…

Om "Mord i tankene"
Historiene er avsluttende og har fellesnevneren mord. Vinklingen er konsentrert om morderen og hans/hennes psyke. Hva er det som får et menneske til å myrde, og hvordan er det å leve med mord på samvittigheten?

Produsert av BBC
Idé: Anthony Horowitz
Originaltittel av fjerde episode: Murder in Mind: Flashback
Regi av fjerde episode: Ferdinand Fairfax
Manus til tredje episode: Stephen Leather
I rollene: Nigel Havers, Patsy Kensit, Art Malik
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36