Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. januar 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Makabert ritualmord

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Et søskenpar i tenårene og en kompis får lov å være alene hjemme mens faren til de to søsknene og deres stemor er utenbys over helgen. Da de voksne returnerer, finner de søsteren og kompisen brutalt myrdet i leiligheten. Broren er ikke på plassen.

Bill og Tina Davenport bor fint til i en loftsleilighet på den "bedre" siden av New York, Upper East Side. Men Bills to barn, Amanda og Rick, har et forkjært forhold til stemoren Tina. Nå da Amanda og kompisen Johs er myrdet, faller mistanken straks på den savnede broren Rick.

Men etterforskeren Goren gjør seg sine tanker. Johs er skåret opp i maven, og noe av innholdet er dandert rundt liket i et mønster. Goren peker på at Rick neppe kan stå bak fordi mordet peker i retning av en gjerningsmann som kan være rømt fra en psykiatrisk institusjon.

Den "onde" stemor?
Deretter faller mistanken på stemoren. For Tina er den som har mest å tjene på at Bills barn ikke lenger er arvinger. Men hva med den rituelle siden av mordet?

Goren og Eames bruker sine intuitive evner og erfaring og begynner å sjekke ut andre som bor i penthouse-boligen til Davenport. Hva med husjelpen, Sarah?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Tomorrow"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57