Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 13. juli 2010 kl 19.55 Den store reisen

Avskjedens time

Den store reisen: Som en siste manndomsprøve overtaler himbaene Reidar til å bli med på å slakte en ku. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: Som en siste manndomsprøve overtaler himbaene Reidar til å bli med på å slakte en ku. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Det blir en følelsesladet stund for de tre norske familie, når tiden er kommet for å ta farvel med stammen.

Det går mot slutten av oppholdet for de norske familiene. Men før de skal reise hjem vil stammene gjerne holde en fest for nordmennene.

Slakter en okse
I Namibia gjør Reidar sin siste innsats som mann i himba-stammen, idet han er med på å slakte en okse. Det er også tid for gaver fra den norske familien til himbaene. Karin har en spesiell gave til Jon, himbababyen hun har gitt navn til. Himbaene holder fest for familien Berg kvelden før avreise, og det er en rørt Reidar som holder familiens avskjedstale til himbafolket.

Følelsesladet
I Ecuador går det også mot slutten for familien Prøis’opphold hos waoraniene. Tiden er inne for å reflektere over oppholdet, og å gi gaver til waoraniene før familien reiser. Sterke vennskapsbånd har blitt knyttet, og det er en følelsesladet familie som tilbringer sin siste kveld hos stammen.

Slitsom seremoni
I Indonesia våkner familien Alsos etter en natt med lite søvn. Mentawaiene har holdt dem våkne med sine seremonier, og det er en trøtt Stein som konstaterer at familien Alsos er langt fra å leve som mentawaier. Også for familien Alsos er det siste kveld med stammen, og for den norske familien er det vanskelig å fatte at de snart skal reise hjem.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve i en fremmed og ukjent kultur i tre uker. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Sendt tidligere.

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.
Produsert av Strix (2007)
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Publikum bes kontakte Publikumservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Den store reisen