Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. august 2001 kl 21.30 Kar for sin kilt

Oppgjør mellom mor og datter

Pamela (Aline Mowat, t.h.) kommer til Glenbogle for å gifte seg og ønsker en forsoning med datteren Lexie (Dawn Steele). (Foto: Ken Mellin, BBC)
Pamela (Aline Mowat, t.h.) kommer til Glenbogle for å gifte seg og ønsker en forsoning med datteren Lexie (Dawn Steele). (Foto: Ken Mellin, BBC)
Det blir huskestue på Glenbogle når Lexies mor, Pamela, dukker opp etter å ha vært som sunket i jorden i flere år. Nå har hun fått en millionær på kroken og vil feire storslått bryllup på godset.

En forsoning med Lexie inngår i Pamelas planer, men Glenbogles egenrådige hushjelp er fortsatt rasende på moren. Stakkars Archie befinner seg midt i kryssilden i det voldsomme oppgjøret mellom mor og datter og forsøker så godt han kan å stagge gemyttene.

Katrina havner i et umulig dilemma når skolen der hun jobber trues av nedleggelse. For å redde driften må staben reduseres, og Katrina har valget mellom å si opp sin beste venninne Maureen eller å slutte selv. Samtidig får hun et tilbud fra Fergal som er enda vanskeligere å ta stilling til.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år da han uten forvarsel arver Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre (Richard Briers og Susan Hampshire).

I hjembygda har Archie gjenoppfrisket bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

NRK1 viser nå oppfølgerserien på åtte episoder som ble sendt på BBC tidligere i år. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie (2000)
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 2)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: John Massey, Richard Signy, Rick Stroud
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Jason O’Mara
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
Pamela (Aline Mowat, t.h.) kommer til Glenbogle for å gifte seg og ønsker en forsoning med datteren Lexie (Dawn Steele). (Foto: Ken Mellin, BBC)

Hushjelpen Lexie (Dawn Steele) er fortsatt rasende på sin mor, som dukker opp etter flere års fravær. (Foto: Ken Mellin, BBC)


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer