Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 12. mai 2009 kl 22.30 Krigens brorskap: Korsveier

Winters ved et veiskille

Kaptein Richard Winters (Damien Lewis) og hans menn kjemper ved dikene i Nederland. (Foto: HBO)
Kaptein Richard Winters (Damien Lewis) og hans menn kjemper ved dikene i Nederland. (Foto: HBO)
Kaptein Winters leder en tropp fra Easy Company inn i et risikabelt oppdrag over en dike i Nederland. Som belønning blir han forfremmet.

Mennene i Easy Company befinner seg fortsatt i Nederland, og de gjør stadig fremskritt. Kaptein Winters kommer først frem til et veiskille og går til kamp med bajonetten høyt hevet mot en tropp SS-soldater. Han greier å ta livet av en rekke av tyskerne før resten av de 30 mennene i troppen ankommer diken.

Oberst Robert Sink er meget fornøyd med kaptein Winters innsats og forfremmer ham til nestkommanderende for bataljonen. Nå er det løytnant "Moose" Heyliger som tar over kommandoen av Easy Company.

Kaptein Winters kjenner at han ikke finner seg til rette med sin nye administrative jobb. Han bekymrer seg for sine menn i Easy, spesielt etter at Hayliger ble skutt under en redningsoperasjon for å få britiske soldater ut av Arnhem.

Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364,