Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. januar 2005 kl 19.55 Faktor: Sigurd Pettersen - Spurven

Drømmen om å fly

Sigurd Pettersen vant hoppuka sist vinter og skrev seg dermed inn i hopphistorien. (Foto: Knut Brendhagen)
Sigurd Pettersen vant hoppuka sist vinter og skrev seg dermed inn i hopphistorien. (Foto: Knut Brendhagen)
Sist vinter nådde Sigurd Pettersen fra Rollag i Buskerud et av sine høyeste mål. Han svevde inn til seier i hoppuka og ble et forbilde for mange. Men etter den store prestasjonen kom nye regler som tvinger ham til å gå opp i vekt. Faktor har fulgt skihopperen både hjemme og i hoppbakken.

Med de nye vektreglene blir det som før har vært et liv med streng disiplin både når det gjelder kosthold og trening, enda strengere. I kveld forteller Sigurd selv hva han synes om fokuseringen på vekt og kosthold.

Vekt og forventninger
Vektkravet og forventninger tar mye plass i hverdagen under sesongforberedelsene, og Sigurd henter styrke hos familien og sine egne forbilder. Barndommens drøm om å fly langt og familiens støtte, ser han på som en viktig grunn til at han har klart å prestere det de færreste hoppere klarer.

"Spurven"
Sigurd har fått flere kallenavn i løpet av oppveksten, og "Spurven" er ett av dem. Mange karakteriserer ham også som den mest seriøse idrettsutøveren de kjenner, men hvor lenge kommer han til å holde på med hoppingen? Vektkravet har tatt mye krefter det siste halvåret, og det kan ha kostet for mye. Nå er den nye sesongen i gang, og "Spurven" må bevise at han fremdeles kan fly.

Om Faktor
Faktor er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker Faktor å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng. Hvert år viser Faktor også noen innkjøpte dokumentarer.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Østafjells
Programskaper: Benedikte Skogheim
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 86 96/92 01 55 79

Vises også i Nett-TV